Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

300 bin Suriyeliye ameliyat

Düzenleyen:
300 bin Suriyeliye ameliyat

YAŞAM Haberleri

Sığınmacılara karşı yapılan çalışmalardan bahseden Oktay, “12 milyonun üzerinde sadece poliklinik hizmeti vermişiz” dedi.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Suriye iç savaşının ardından Türkiye’ye doğru başlayan göç akınında en önemli görevlerden birini ifa eden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, “Suriye olayında dünya çok ağır bir sınav verdi ama sınıfta kaldı. Biz ise gelen her insana kardeşimiz olarak bakıyoruz. Türkiye’de 2 milyon 752 bin Suriyeli misafir edilirken Avrupa sadece 10 bin sığınmacı için ayağa kalktı” dedi. Sığınmacılara karşı bölgede yapılan çalışmalardan bahseden Oktay, “12 milyonun üzerinde sadece poliklinik hizmeti vermişiz. Yarım milyonun üzerinde hastanede yatan hizmeti vermişiz. 300 bine yakın ameliyat gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Türkiye’ye geçen sığınmacılardan kadın ve çocukların dilendirilerek istismar edildiğine dikkat çeken Oktay, “Çıkıp dilenenlere değil de aileleri bulup, ihtiyacı olanları bulup, o yuvalara girip onlarla dostluk kurup sağlamak gerekiyor” diye konuştu. İki toplum arasında gelecek yüzyıllara dayanacak dostluk köprüsü oluşturuluyor olmasının çok önemli olduğunu dile getiren Oktay, “Bu dostluk köprüsünün oluşturulmasında STK’larımız mutlaka bu işin içerisinde olmak zorunda. Yani bizim orada yeni Yunus Emre’lere ihtiyacımız var. Hiçbir karşılık beklemeden olayın çilesine talip, dostluklar kuracak bir yapıdan bahsediyorum” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...