Ailesinden gizledi şampiyon oldu!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ailesinden gizledi şampiyon oldu!

YAŞAM Haberleri  / İHA

2008 Pekin Olimpiyatları’nı te-levizyondan izleyen Demet Parlak, “Bir gün ben de onlar gibi olacağım” diyerek 2010 yılında atletizme başladı...

Ancak, Parlak ailesi, Demet’in okulunu aksatacağı düşüncesiyle atletizmi bırakmasını istedi. Demet ise ailesine atletizmi bıraktığını ve okulun basketbol takımına seçildiğini söyleyerek atletizme devam etti. Oldukça başarılı bir atlet olarak dikkat çeken genç kız, sürekli kendi ve üst yaş kategorilerinin rekorlarını kırdı. Bir süre sonra Demet’in başarılarını gören Parlak ailesi de kızlarının atletizme devam etmesine izin verdi. Demet Parlak, ailesinin de desteği ile Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (THOM) Ukraynalı antrenör Oleksondr Smakin ve İbrahim Halil Aydın ile çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz yıl Atletik İstanbul Salon Şampiyonası’nda 4.25 atlayan Demet Parlak, ‘U23 yaş altı ve büyük bayanlar salon Türkiye rekorunu kırdı. Parlak, son olarak geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen Salon Olimpik Baraj Yarışmasında 4.26 atlayarak rekorunu yineledi. Genç atlet, bu yıl Rio’da düzenlenecek olimpiyatlara katılarak, ‘sırıkla atlamada olimpiyatlara katılan ilk Türk kadın sporcu’ olmak istiyor.
Ailesinden gizledi şampiyon oldu!

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...