Sevdiğiniz hayvan kişiliğinizin aynası

Düzenleyen:
Sevdiğiniz hayvan kişiliğinizin aynası

YAŞAM Haberleri

Kuş ve türevlerini besleyenler, özgürlüğüne düşkün değil, evcimen oluyor. Kedi sevenler lider ruhlu ve sevgisini dokunarak gösterenler... Balık besleyenler içinse, önce dış görünüm...


CANAN ERASLAN- Kadın Dünyası / Birçoğumuz severiz hayvanları... Kedi, köpek, akvaryumda balık, muhabbet kuşu ilk akla gelenlerden... Bazılarımız sever ama evde beslemeye cesaret edemeyiz. Bazıları yalnızlığı paylaşmak için tercih edilir, bazıları da onu sokaktan kurtarmak için. Bütün bu istek, tercih ve sevgimizin aslında kişiliğimizi yansıttığını düşünmüş müydünüz?
Evet, uzmanlar, bu konuyu düşünmüş ve evde beslediği hayvana göre karakter analizi yapmış. “En sevdiğiniz hayvan” sorusu sorulduğunda çok büyük bir çoğunluk “at” diye cevap veriyor. İnsana en çok benzeyen, en yakın olan, onunla ağlayan, onunla gülen at... Türklerin yoldaşı, kahramanlık destanlarının insanla birlikte baş kahramanı at... Onu sevmek başka, evinde beslemek başka... 
Dede Korkut hikâyelerinden birinde şöyle bir dörtlük var:
At demezsem sana kardaş derim
Kardaşımdan ileri
Başıma bir iş gelse yoldaş derim
Yoldaşımdan ileri...
At için ne söylense az, ne yazılsa eksik... Ne sayfalar yeter at sevgisini anlatmaya, ne zaman... Onun için biz gelin, evde beslenen hayvanlara göre karakter analizine bakalım... ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Hatice Yıldıran’ın görüşlerini de aldık bu analizde. Yıldıra’na göre, kuş besleyenler sanıldığı gibi özgürlüğüne çok da düşkün olanlar değil. Kuş sevenler yalnızlıklarını paylaşmak için özellikle muhabbet kuşu, papağan gibi türleri tercih ediyor. Güvercin ise bir tutku. İdealist insanların bir tutkusu. Onların da pek özgürlük derdi yok aslında. Çünkü güvercinlerin dönüp dolaşıp eve dönmeleri ve sadakatleri onlar için vazgeçilmez...

Köpeğin dış görünüşü sahibini ele veriyor
Kedilere ‘nankör’ diyenler, köpeklerin sahibine nasıl da düşkün olduğundan dem vurur. Öte yandan analizler gösteriyor ki, köpeklerin dış görünüşü sahibinin tarzını gösteriyor. Hatice Yıldıran’ın analizine göre; güçlü görünümlü köpek türlerini besleyip, korkutucu aksesuarla giydirenler; zayıf ve şiddet eğilimli kişiler olabiliyor. Ya da küçük köpek türlerinden besleyen ve onlara renkli aksesuarlar giydirenler de dikkat çekmeyi seven, süsüne düşkün kimseler olabiliyor.


Sevdiğiniz hayvan kişiliğinizin aynası
Derya Tuna’nın sosyal medyada paylaştığı bu fotoğraf, karşılıklı sevgiyi çok iyi anlatıyor...
Sevdiğiniz hayvan kişiliğinizin aynası
Balık besleyen için dış görünüş önemli
Yine Hatice Yıldıran’a göre, akvaryumda balık besleyenler, hangi karakterde olursa olsun, dış görünümüne önem verir. Kişiyle ilgili değerlendirmelerinde ilk izlenim belirlidir akvaryum tutkunlarının. Akvaryumda balıklarla küçük bir dünya kuran insanlar, onları izlemekten büyük keyif aldığını sıklıkla dile getirir. Bu kişiler de genellikle evcimen olur, zor beğenir ve meditasyon gibi aktivitelere ilgi duyar.
Sevdiğiniz hayvan kişiliğinizin aynası
Kedi sevenler lider ruhlu olur
Yapılan analize göre, kedi sahipleri genellikle el hareketleriyle konuşur. Vücut dili onlar için çok önemlidir. Sarılmak, dokunmak ve sevgisini bu yolla ifade etmek, onların en önemli özelliklerindendir. Kediler halk arasında ‘nankör’ olarak değerlendirilse de tarihte çok önemli yerleriyle bilinir. Kedi sahipleri de en az kediler kadar asil, cazibeli ve lider özellikleri olanlardır.
Sevdiğiniz hayvan kişiliğinizin aynası
Vahşi hayvan evde çok tehlikeli

Evcil hayvanlar tamam da, seyrek de olsa bazı insanların vahşi hayvan ya da sürüngen beslediğini de duyuyoruz. Aslan, kaplan gibi yırtıcı hayvanları evde beslemeye kanunlar izin vermiyor zaten. Fakat  bunun psikolojik sebeplerine bakıldığında da vahşi hayata özlem duyanlarla, kendini farklı göstermek isteyen insan gruplarının tercihi de bu yönde olabiliyor.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...