Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Profesörü bile kandırdılar ama temizlikçi yutmadı!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Profesörü bile kandırdılar ama temizlikçi yutmadı!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Geçtiğimiz yıl ekim ayında Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı arayarak, kendisini başsavcı olarak tanıtıp dolandıran zanlılar yakayı ele verdi.

Ceza hukukçusu Prof.Dr. Erdener Yurtcan’ı telefonla arayarak kendisini Başsavcı olarak tanıtıp yaklaşık 4.5 milyon TL’sini dolandırdığı saptanan 1’i kadın 3 kişi Mersin’de yakalandı. Olay geçtiğimiz yıl 15 Ekim’de yaşandı. Prof. Dr. Erdener Yurtcan’ı arayan bir kişi, kendisini ‘İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun’ olarak tanıttı. İddiaya göre ünlü profesöre, “Terör örgütü hesabınızı ele geçirmeye çalışıyor. Paranızı Merkez Bankası’na yatıracağız” diyen zanlı, Yurtcan’ın 600 bin dolarını elden alıp, 2.5 milyon TL’nin de hesabına aktarılmasını sağladı. Damadının şüphesi üzerine Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurup Başsavcı Tosun ile iletişime geçen Yurtcan, dolandırıldığını anladı.

Temizlikçi buldu
Soruşturma sürdürülürken Mersin’de de aynı yöntemle 2 kişinin dolandırıldığı ihbarını alan polis yoğun çalışma başlattı. Mersin’de de kendisini yine savcı olarak tanıtarak bir kişiden 25 bin TL isteyen şüpheli, paranın merkez Mezitli ilçesindeki Dr. Hakan Kundak İlkokulu bahçesine bırakılmasını istedi. Panik içinde bankadaki parasını çeken vatandaş, parayı okul bahçesine bıraktı. İçi para dolu poşet bir süre sonra okuldaki temizlik görevlisi tarafından bulundu. Bu sırada bir araçla okula gelen 3 kişi, paranın teyzelerine ait olduğunu söyleyerek, poşeti almak istedi. Kişilere parayı vermeyen görevli, durumu ve şüphelilere ait aracın plakasını polis ekiplerine bildirdi.

Okul görevlisinin ifadesinden ve plakadan yola çıkan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kiralık olduğu belirlenen aracın yerini saptadı. 3 gün önce Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi’ndeki bir eve baskın yapan polis, Mahmut E., Murat K. ve Zeliha T.’yi gözaltına aldı. Evde yapılan aramada çanta içinde 1.9 milyon TL ile 6 cep telefonu, başka kişiler adına düzenlenmiş banka kartları ve çok sayıda sim kart ele geçirildi.

Emanet verdi
Sorguya alınan Mahmut E., Prof. Dr. Yurtcan’ı dolandırdığını itiraf etti. Ele geçirilen paranın Yurtcan’dan dolandırdıkları paranın kalan kısmı olduğunu, bir miktarını harcadıklarını, kalanını da 2 arkadaşına emanet olarak verdiklerini söyledi. Yapılan sorgulamaların ardından mahkemeye çıkartılan zanlılar tutuklandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...