İşkence yüzünden 2 bebeği elinden alınan aile üçüncüyü bekliyor

Düzenleyen:
İşkence yüzünden 2 bebeği elinden alınan aile üçüncüyü bekliyor

YAŞAM Haberleri

Evde işkence görmüş halde bulunan 1.5 yaşındaki K. ve 2.5 yaşındaki ablası devlet korumasına alındı. Anne “çocuklara işkence etmekle”, baba “seyirci kalmakla” yargılanıyor. Baba ilk duruşmada, “Çocukları devletten geri istedik, vermediler. Eşim hamile, 3. bebeği bekliyoruz” dedi

İstanbul Maltepe’deki bir apartmanda, Aralık 2014’te, 2.5 yaşındaki kız çocuğu S.A. ile erkek kardeşi 1.5 yaşındaki K.A.’nın sürekli ağlamasından şüphelenen komşular kapıyı çaldı, ancak açan olmadı. 20 yaşındaki anne Emel A. ile 28 yaşındaki baba Hüseyin A.’ya telefonla da bir türlü ulaşamayan komşular, çocukların anneannesi Emine Ö.’yü çağırdı. Kapı kırıldı içeri girildi. Manzara feciydi. Çocuklar evde yalnızdı. Bileklerinden bağlanmış K.’nın yüzünde, hatta cinsel organında sigara söndürülmüştü. Bilekleri kan içinde, yüzü gözü haşlanmış durumdaydı. Ablası S. ise kardeşinin başında bekliyordu. Çocukların hastaneye yatırılmasından sonra polis, anne babaya ulaştı. Gece baba Hüseyin A. işe gittikten sonra, geceyarısı da anne Emel A.’nın evde yalnız bıraktığı çocukların üzerine kapıyı kilitleyip arkadaşlarıyla buluşmaya gittiği ortaya çıktı. Savcı, anne babayı “çocuğa eziyet” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Şüpheliler, delil yetersizliğinden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARDEŞLER YUVADA
Savcılığın kararıyla iki küçük çocuk, anne babadan alındı, yuvaya yerleştirildi. Savcı, anne baba hakkında 6 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açtı. K. ve S.’nin mağdur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ise şikâyetçi sıfatıyla yer aldığı iddianamede anne; çocukların bakımını ihmal etmek; onları sık sık eve kilitleyip yalnız bırakmak, dövmek, bağlamak, sıcak su ile yakmak, vücudunda sigara söndürmekle suçlandı. Babanın ise bu eziyete seyirci kaldığı ileri sürüldü.
(Habertürk)

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...