Atatürk Havalimanı'nda kule ile pilot arasında ilginç diyalog

Düzenleyen:
Atatürk Havalimanı'nda kule ile pilot arasında ilginç diyalog

YAŞAM Haberleri

Pilotlari Atatürk Havalimanı apron trafiği kurallarına uyulmaması nedeniyle zor anlar yaşıyor. Bu sabah bir kule görevlisi, bir THY pilotundan hata yapan aracın plakasını alıp almadığını sordu.

Atatürk Havalimanı apron tarafında, zaman zaman pist başına giden veya park etmek için dönüş yolunda olan uçakların pilotları, apron trafiği kurallarına uyulmaması nedeniyle zor anlar yaşıyor. Bu sabah bir kule görevlisi, bir THY pilotundan hata yapan aracın plakasını alıp almadığını sordu.

THY pilotu ile kule görevlisi arasında şu ilginç konuşma geçti:

PİLOT - Ground, THY 349

KULE- Devam edin

PİLOT- Efendim, döndükten sonra durmuş trafikte arada bekliyorduk. O sırada önümüze aradan bir araç geçti. Sarı bir araç. Takip edebildiniz mi?

KULE-Hayır efendim. Negatif. Plaka alabildiniz mi? Follow me' yi ikaz edelim,

PİLOT- Efendim, şu anda yeni yapılan inşaat sahasına girdi, orada dolaşıyor. Bizimle, önümüzdeki duran uçak arasından geçti.

KULE- Efendim muhtemelen Follow me aracı olabilir. Apronda çalışanların kullandığı. Şu anda muhtemelen odur. Kontrollü bir şekilde geçmiş olabilir. Ben yine de ikaz edeceğim. Şu an 226 körüğe doğru geliyor sanırım. 

PİLOT - Doğrudur efendim. Çok yakındık, biz öndeki uçağa. İki uçak arasından geçti. Sadece bilgi vermek istedim.

KULE- Anlaşıldı efendim , teşekkür ederim efendim, Ben ileteceğim.

Bu arada, Atatürk Havalimanı'nda hem apronda düzenleme çalışması, hem ek terminal binası inşaatı sürüyor ve inşaat alanında çok sayıda araç bulunuyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...