Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müebbet hapisi istenen 6 sanık beraat etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Müebbet hapisi istenen 6 sanık beraat etti

YAŞAM Haberleri  / AA

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Volkan Öner'in, "nereden geldiği belli olmayan" kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili yargılanan 6 sanığın beraatine karar verildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten öldürme" suçundan haklarında müebbet hapis cezası istenen ve tutuksuz yargılanan sanıklar Ömer Ç, Ceyhun T, Abdullah S, Kerem B, Abdülmelik Ç. ve Recep K. ile maktulün yakınları ve tarafların avukatları katıldı.Söz verilen maktulün babası Cemil Öner, oğlunun uzak mesafeden vurulduğunu, intihar etmesinin mümkün olmadığını savundu. Baba Öner, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Sanıkların avukatı da müvekkillerinin maktulü öldürmelerini gerektirecek bir sebebin öne sürülemediğini, aralarında da hiçbir husumetin bulunmadığını iddia etti.

Zanlıların maktulü hastaneye yetiştirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiğini ileri süren sanıkların avukatı, "40 santimetre mesafede yapılan atışların uzak atış olduğu kabul edilmektedir. Biz, maktulun silahını kurcalarken yere düşürdüğü, bu nedenle tabancanın ateş alarak vurulduğu kanaatindeyiz. Müvekkillerimin suçu işlediğine dair hiçbir maddi delil bulunmamaktadır. İnsanlar şüphe üzerine cezalandırılamaz. Bu nedenle sanıkların beraatini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, sanıklar hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle kamu davası açıldığını anımsattı. Savcı, yapılan yargılama ve dosya kapsamına göre sanıkların isnat edilen suçu işlediklerine dair yeterli, açık, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği için ayrı ayrı beraatine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de zanlıların suçu işlediklerine dair yeterli delil elde edilemediği, "Volkan Öner'in kendi kendini vurmuş olabileceğinin değerlendirildiği" gerekçesiyle, sanıkların ayrı ayrı beraatini kararlaştırdı.
Kartepe ilçesi Suadiye'de geçen yıl 31 Mayıs'ta, 6 arkadaşıyla yürüyen Volkan Öner (22), "nereden geldiği belli olmadığı" iddia edilen kurşunla göğsünden vurularak ölmüştü. Olayla ilgili 6 kişi hakkında "kasten öldürmek" suçundan dava açılmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...