Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Düzeltmeye çalıştığı fren balatası koluna saplandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Düzeltmeye çalıştığı fren balatası koluna saplandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

​Antalya'nın Alanya ilçesinde bir kişinin koluna düzeltmek istediği vincin fren balatası saplandı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz perşembe günü saat 14.00 sıralarında Alanya'nın Oba Mahallesi'nde bozulan bir vinci tamir eden 36 yaşındaki tamirci Mikail Ayal'ın koluna, düzeltmeye çalıştığı fren balatası, basınçtan dolayı fırlayarak saplandı. Olay yerine çağrılan ambulansla Alanya Devlet Hastanesine götürülen Ayal'ın önce kol filmi çekildi. Filmde balatanın kemiği kırmadan kolun bir ucundan girip diğer taraftan çıktığı görüldü. Yaralı Mikail Ayal'a müdahale eden Ortopedi Uzmanı Doktor Yakup Alpagot, yaralıyı ameliyata aldı. Talihsiz ustanın koluna saplanan balata başarılı bir operasyonla çıkartıldı. 
Yaşadığı kazayı anlatan Mikail Ayal, "Bozulan vinç yukarı sıkışmıştı. Onu indirirken balata patladı ve bir parçası koluma saplandı. O arada yukarıdaydım. Kendi çabalarımla aşağıya indim. Daha sonra ambulans beni devlet hastanesine getirdi. Burada ameliyata girdim ve çok iyi geçti. Şuan sağlık durumum çok iyi, hiçbir sıkıntım yok. Doktor ve hemşirelerimize teşekkür ederim" dedi. 
Ameliyatı gerçekleştiren Doktor Yakup Alpagot ise "Acil servise gelen Mikail Ayal'ın, fren balatasının patlaması sonucu balata parçaları sağ kolunun dirseğin içerisinden girmişti. Dirsek içerisindeki kasların ve damar yapılarının olduğu bölgeye saplanmıştı. Bir kısmı dirsek arka tarafından çıkmıştı. Hastamızı acil olarak ameliyata aldık ve damar sinir yapılarını koruyarak içeriden 5 adet balata parçasını çıkardık. Burada en önemli durum hızlı davranarak hastanın kolunun enfekte olmaması ve damar sinir yapılarını korumaktı. Biz tedavimizi bu yönde planladık. Şuan hastamızın sağlık durumu iyi kendisine geçmiş olsun diyorum" ifadelerini kaydetti. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...