Ağabey katiline 20 yıl hapis! Babası ceza verilmesini istemedi!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ağabey katiline 20 yıl hapis!  Babası ceza verilmesini istemedi!

YAŞAM Haberleri  / AA

Adana'da anne ve babasını dövdüğü iddiasıyla tartıştığı ağabeyini bıçaklayarak öldüren sanık, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

dana'da anne ve babasını dövdüğü iddiasıyla tartıştığı ağabeyi Ömer Yıldırak'ı bıçaklayarak öldüren Ümit Yıldırak'a 20 yıl hapis cezası verildi. Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Ümit Yıldırak, babası Mehmet Emin Yıldırak ile avukatı katıldı. Mahkeme heyeti, ilk olarak dilekçe vererek olayla ilgili bilgileri olduğunu söyleyen tanıklar Ersin Yıldırak ve Yunus Özcan'ı dinlendi. İki tanık da zanlının yalan söylediğini iddia ederek, "Öldürülen Ömer, eşine ve çocukları ile ailesine iyi davranırdı. Ümit, ağabeyini planlayarak öldürmüştür" dedi. Daha sonra cumhuriyet savcısı mütalaasını verdi. Savcı, sanığın, haksız tahrik altında ağabeyini öldürmek suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Baba Yıldırak, mahkeme heyetinden oğluna ceza verilmemesini istedi. Baba, "O da oğlum bu da oğlum. Bir oğlum öldü, diğeri cezaevinde. 2 kez evim yıkıldı, mağdur oldum. Oğluma ceza verilmesini istemiyorum." dedi.
Avukat Melik Hakan Bener de müvekkilinin meşru savunma sınırlarında ağabeyinin ölümüne neden olduğunu savundu. Ümit Yıldırak'ın beraatini isteyen Bener, aksi taktirde, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak sanığa en alt sınırdan ceza verilip tahliyesini talep etti.

Son savunması sorulan Yıldırak ise "Çok pişmanım yaptığım hatadan. Önce Allah'a sonra adaletinize sığınıyorum." ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, Yıldırak'ı önce ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırdı. Basit tahrik altında ağabeyini öldürdüğüne kanaat getirilip duruşmadaki iyi hali de göz önüne alınarak sanığın cezası 20 yıla indirildi.
Gürselpaşa Mahallesi'nde 26 Ocak'ta Ümit Yıldırak (22), anne ve babasıyla tartışan ağabeyi Ömer Yıldırak'ı (31) göğsünden bıçaklayarak öldürmüştü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...