Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

79 yaşında 3'üncü kez askere çağrıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
79 yaşında 3'üncü kez askere çağrıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Kayseri'de yaşayan 79 yaşındaki emekli işçi Emin Sarıkaya, 3'üncü kez askere çağrıldı.

Vatani görevini 1957'de 2 yıl süreyle yerine getiren ancak bunu resmi olarak kanıtlamayan Sarıkaya, yaklaşık 2 yıl önce yoklama kaçağı olduğu gerekçesiyle 2'nci kez askere çağrıldı.
Sarıkaya, yakın zaman önce askerlik şubesinden gelen yazıyla 3'üncü kez vatani görevini yapmaya çağrıldı. Sarıkaya'ya askerlik şubesinden gönderilen yazıda, askerlik hizmetini yaptığına dair bir bilgi ya da belgeye ulaşılamadığı belirtilerek şunlar kaydedildi:
"İleride üzücü bir durumla karşılaşmamanız için, askerlik hizmetinizi çeşitli şekillerde yerine getirmişseniz mevcut belge ya da bilgiler ile askerlik şubesine müracaat edebilir, bilgi için şubemize ait telefonla irtibata geçebilirsiniz. Askerlik hizmetinizi yerine getirmemişseniz nüfus cüzdanı ve varsa sağlık raporunuz ile askerlik şubesine müracaat etmenizi, aksi durumda hakkınızda aranma kaydı bulunduğundan, emniyet güçlerince yakalanmanız söz konusu olduğunu bilgilerinize rica ederim."
79 yaşında 3'üncü kez askere çağrıldı
- "Vatan için her şeyi yapmaya hazırım"

AA muhabirine açıklama yapan 6 çocuk ve 11 torun sahibi Sarıkaya, 1957'de askere gittiğini, vatani görevini Erzurum'da 256. Piyade Alayı 1. Bölük'te yaptığını ve 1959'un şubat ayında terhis olduğunu söyledi.
Resmi kayıtlarda askerliğini yapmamış gözüktüğünü ve aksini de ispatlayamadığını ifade eden Sarıkaya, "1959 yılının şubat ayında askerden geldim. Yaklaşık 2 yıl önce tekrar askere çağrıldım şimdi de yoklama kaçağı olduğuma dair bir yazı geldi. Sağlığım el verdiği müddetçe yeniden askere giderim, vatan için her şeyi yapmaya hazırım." diye konuştu.

- "Herhangi bir askerlik fotoğrafı ya da belgesi yok"
Sarıkaya'nın oğlu Şükrü Sarıkaya da (45), 2 yıl önce babasının yoklama kaçağı olduğuna dair yazı geldiğinde askerlik şubesine giderek durumu anlattıklarına işaret ederek yetkililerin sorunun çözüldüğünü söylemesine rağmen babasının yeniden askere çağrıldığını dile getirdi.

Olay karşısında ailece şaşkına döndüklerini aktaran Şükrü Sarıkaya, şunları kaydetti:
"Babam zaten yaşlı, bir yere gidemiyor. Askerliği yaptığı yer de tarih de belli. Kendisi 1957 yılında gidip 1959'da geldiğini söylüyor fakat ne hikmetse bir türlü bu durumu ispatlayamadık. Bizim yapabileceğimiz bir şey de yok, çok şaşkınız. Askerden geleli yaklaşık 60 yıl olmuş bundan dolayı herhangi bir askerlik fotoğrafı ya da belgesi yok. Böyle olunca biz de gerçeği ortaya çıkartamıyoruz. Babam 'Sağlığım el verdiği müddetçe yeniden askere giderim' diyor ama 79 yaşında ve kalp hastası, yetkililerin bu durumu çözmesini bekliyoruz."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...