Gelin arabaya binmiş ya nasip demiş

Düzenleyen:
Gelin arabaya binmiş ya nasip demiş

YAŞAM Haberleri

İşte o özel gün geldi çattı. Düğün vakti! Bütün hazırlıklar tamamlandı, heyecanlı bir bekleyiş içine girildi. Peki ya gelin arabası? “Hem gözüme hem cebime uysun” diyorsanız, sizin için toparladıklarımıza bir göz atın. Ufak bir ipucu da verelim. Gelin arabası denildiğinde hayalleri süsleyen araçlar arasında öncelik klasik modellerde.

İşte o özel gün geldi çattı. Düğün vakti! Bütün hazırlıklar tamamlandı, heyecanlı bir bekleyiş içine girildi. Peki ya gelin arabası? “Hem gözüme hem cebime uysun” diyorsanız, sizin için toparladıklarımıza bir göz atın. Ufak bir ipucu da verelim. Gelin arabası denildiğinde hayalleri süsleyen araçlar arasında öncelik klasik
modellerde.  

Gelin arabaya binmiş ya nasip demiş

Klasik araba

Klasik arabaları ele alırsak, gösterişiyle büyülüyorlar. Gelinlerin güzelliklerine güzellik katarak, asaleti sergiliyorlar. Burada da korkulacak bir maliyet yok. 400-600 TL’den başlayarak cebinize uygun olanı tercih ediyorsunuz. Bitmedi… Araç klasik ama böyle bir günde sadeliğini korumak istemiyor. Süsleme de isteğiniz üzerine genelde şirketler tarafından yapılıyor. Kendinizi böylesine özel hissederken, bir de şoförünüz olmalı değil mi? Onu da şirketler sağlıyor. Düşünülecek bir şey kalmadı, keyfinize bakabilirsiniz. 

Gelin arabaya binmiş ya nasip demiş

Vosvos olmadan olmaz

 Şirinliği ve samimiyetiyle en gözdeler arasında. Gelin arabası olarak tercih edilmesinin yanında dış çekimlerde de çok moda. Maliyeti mi? Birçok seçeneği geride bırakarak, yüzünüzü güldürecek. Cep dostu desek yeri…  Eğer tercihinizi Vosvos’tan yana yaparsanız, 250-400 TL yeter de artar. Üstelik 8 saat emrinize amade. E tabii kimse böyle bir aracı başkalarına emanet etmez. Şoförünüz de şirketten! Süslemeye gelince, o kısmı size bırakıyorlar. Gönlünüzce allıyor pulluyorsunuz. 

Gelin arabaya binmiş ya nasip demiş

Hız sevenlere motosiklet

Hız tutkunlarını da göz ardı etmeyelim. Kim demiş motordan gelin aracı olmaz diye? Çılgın ruhlu gelin adaylarımız da olacaktır. Bir de konvoy oluşturuldu mu, bak sen şenliğe! Düşük bir maliyetle, 100-300 TL civarı gibi, mutluluğa hızlı bir giriş yapabilirsiniz. Vakit mi? Tüm gün. Süslemeye gelince, tabii ki süslenir. Hem de öyle bir süslenir ki, gelin gibi…

Sıra dışı olanlara traktör

Akıllarda sıra dışı bir şekilde kalmak istiyorsanız, traktörü tercih edin. Düşünsenize, İstanbul’un göbeğinde Anadolu esintilerini beraberinde getiren bir traktör! İşin bir de cep kısmı var. Bu kısmı da seveceksiniz. 100-200 TL’yi aşmayacaktır. Neden olmasın? Farklılık oluşturmak istiyorsanız, aklınızın bir köşesinde bulunsun. Mutluluğa giden adımları dağ tepe demeden sapa sağlam atacağınıza emin olabilirsiniz.

Arkadaş düşkünü olanlara minibüs

“Aman o da yanımda olsun, bunu da istiyorum, Aylin olmazsa çok kırılır” gibi düşünceleriniz varsa, klasik minibüsler tam size göre. Yakın davetlileri alıyorsunuz yanınıza, heyecanınıza ortak ediyorsunuz. Kısa süreli yolculuğunuzun neşesine neşe katıyorsunuz. Araç genişleyince, fiyatlar da esniyor tabii. Minimum 600-800 TL’den açılıyor kapı. 

Cip

“Gözümü iyice kararttım. Olmuşken tam olsun, kesenin ağzını açmaya razıyım” diyenleri de duyar gibiyim. Cip, oldukça lüks. Burada konforla birlikte fiyatlar da artıyor. Minimum 1000 TL’yi gözden çıkarmalısınız. Cebinize uyarsa, böyle bir gün için değer derim.  Merak etmeyin indi bindi olmayacak. Olmuşken tam olsun dedik. İkramlar, süslemeler, şoför hizmeti gibi artılarınız da olacak. Malum araç gösterişli, siz de kendinizi biraz şımartabilirsiniz. Kabarık mı kabarık bir gelinliğe ne dersiniz? Bizce tamamdır, tadını çıkarın. 

Her kızın gönlünde limuzin yatar

Sıradaki tavsiyemiz, “Aman canım, sanki her gün mü oluyor? Bugün paraya kıymazsak, ne zaman kıyacağız?” fikrindeki gelin adaylarına. Gösterişi sevenler için biraz lükse kaçalım. Limuzin iyi bir tercih olur. Eşi dostu biraz çatlatarak, güne damganızı vurmanın tam zamanı. Tabii ki artabilir ama 700-900 TL’den başlayan fiyatlarla bu da mümkün. Yakın arkadaşınızın hevesini kırmak gibi olmasın, limuzine de kıyamayacaklardır. Şoför yine şirketten. Süslemeyi de dert etmeyin, ufak tefek çiçeklendirmeler bir de “mutluyuz” yazısı yeterli olacaktır. 

Fayton

“Gelin ata binmiş, ya nasip demiş. Benim neyim eksik?” diyorsanız, nostaljik bir tercih tam size göre olacaktır. Fena mı olur, bembeyaz asil bir atın üzerinde çiçek gibi açmak? Bir de kır düğünü oldu mu, değmesinler keyfinize. Üzerinde uzun duvağınızla salına salına giderken, davetliler gözlerini sizden alamayacak. Kiralamaya gelirsek, minimum 600-800 TL civarını gözden çıkaracaksınız. Faytoncuyu da dert etmeyin, isterseniz kontrol sizde olabilir. 

 

Tavsiyelerimizin sonuna geldik, bizden bu kadar. Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. Aklınıza yatan bir şeyler olduysa, ne mutlu bize. Evlilik yolunda olan arkadaşlar, şimdiden mutluluklar dileriz, daim olsun. Bu arada benim tercihim klasikten yana...

Eda Akay

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...