Kralların yemeği tarlada 1 lira

Düzenleyen:
Kralların yemeği tarlada 1 lira

YAŞAM Haberleri

Türkiye'de, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde üretilen enginarın bir çeşidi olan, Çeşme ve Karaburun'da yaygın olarak yetişen sakız türü, hasadının ardından ülkenin birçok noktasına gönderiliyor.

Türkiye'de, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde üretilen enginarın bir çeşidi olan, Çeşme ve Karaburun'da yaygın olarak yetişen sakız türü, hasadının ardından ülkenin birçok noktasına gönderiliyor. Tarlada tane fiyatı 1- 1.5 lira arasında değişen Yunan ve Romalılar dönemlerinden beri bilinen, bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen enginarın pazardaki fiyatı ise 4 liraya kadar ulaşıyor.

VİTAMİN DEPOSU, HASTALIKLARIN ŞİFASI

Ege, Marmara ile Akdeniz bölgelerinde yetiştiriciliği yapılan, A ve B vitamini zengini olması nedeniyle atardamar kireçlenmesini önleyen ve safra kesesi rahatsızlıklarını gideren enginarın yapraklarından yapılan kürün, karaciğer dostu olduğu da biliniyor.

Karaciğerle safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılımını sağlayan, ayrıca vücuttaki amonyakla kolesterolü azaltan enginarın Çeşme- Karaburun bölgesinde yaygın olarak yetişen sakız türü, hasadının ardından ülkenin birçok noktasına gönderiliyor.

KRALLARIN YEMEĞİ

Hibrit olarak üretilen enginarlara göre lezzeti ve sağladığı faydalarıyla ön plana çıkan sakız enginarının tarlada tane fiyatı 1- 1.5 lira, pazardaki fiyatı ise 4 liraya kadar ulaşıyor. Yunan ve Romalılar dönemlerinden beri bilinen, bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen enginarın, cinsel gücü artırıcı, ateş düşürücü, vücudu kuvvetlendirici, iştah açıcı olduğu, romatizma, ishal, sarılık hastalıklarına ve sinirlere iyi geldiği biliniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...