Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzuların efendisi!

Düzenleyen:
Kuzuların efendisi!

YAŞAM Haberleri

Erzurumlu Bağkur emeklisi 65 yaşındaki Yıldız, beslediği 'Efe' ve 'Nazlı' isimli kuzularla yürüyüşe çıkıyor. Yıldız, "Kuzularla vakit geçirmek, rahatlatıyor" dedi.

65 yaşındaki Selami Yıldız, Erzurumlu bir Bağkur emeklisi. Yıldız, beslediği 'Efe' ve 'Nazlı' isimli kuzularla yürüşüye çıkıyor. 55 yıldır kuzu beslediğini belirten Yıldız, "Beslediğim kuzuları büyüdüklerinde kesmeyip onları diğer kuzularla değiştiriyorum." dedi.

EVİNDE VE İŞ YERİNDE KUZU BESLİYOR

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Erzincankapı'da ayakkabı imalatçılığı yapan 7 çocuk, 16 torun sahibi Selami Yıldız, evinde ve iş yerinde kuzu besliyor.

"KÜÇÜKKEN BİBERONLA BESLEDİM"

Yıldız, gençliğinden bu yana kuzu beslemeyi sevdiğini belirtti. Nazlı ve Efe ismini verdiği kuzuları, 15 günlük iken çevre köylerden tanesini 250 TL'den satın aldığını ifade eden Yıldız, söz konusu kuzuları küçükken biberonla beslediğini ifade etti.

Kuzuların efendisi!

"KUZULARLA VAKİT GEÇİRMEK RAHATLATIYOR"

Kuzuların 2 buçuk aylık olduğunu hatırlatan Yıldız, arpa ve taze otla beslediğine değinen Selami Yıldız, "Haftada 10 kilogram arpa satın alıyorum. Ot ve arpayla kuzularımı besliyorum. Kuzularla vakit geçirmek, onları sevmek, yürümek rahatlatıyor.

Kuzuların efendisi!

"KUZULARIM BÜYÜYÜNCE ONLARI DİĞER KUZULARLA DEĞİŞTİRİYORUM"

Kuzularım büyüyünce onları kesmiyorum. Diğer kuzular ile değiştiriyorum. 55 yıldır kuzu besliyorum, bir tanesini bile kesmedim." diye konuştu.

Caddeye yürüyüşe çıktığında, çocukların ve genç kızların kuzulara yoğun ilgi ve sevgi göstermesinden memnun olduğunu sözlerine ekleyen Yıldız, "İnsanımız havyanı seviyor. Özellikle kuzuları. Çocuklar, genç hanımlar kuzuları sevmek, onlarla fotograf çektirmek için izin istiyorlar." şeklinde konuştu.

Kuzuların efendisi!

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...