Kadın alıyor erkek pişiriyor

Düzenleyen:
Kadın alıyor erkek pişiriyor

YAŞAM Haberleri

Makarna... Pratik, kolay, besleyici... Özellikle hızlı yemek yapmak isteyenlerin tercihi, binbir çeşit garnitür ve sosla süslenebilen şahane yiyecek...

Kadın veya erkek fark etmiyor aslında. "Bir makarna yapıp yiyelim" demeyenimiz var mıdır, acele doymak istediğimizde? Peki, "Çocuğunuz en çok hangi yemeği seviyor" diye sorsam, ilk 3'te yer vermeyenimiz olur mu makarnaya?
Evet, herkese 'sıcak' gelen bu güzel yiyeceğin üreticilerinden Oba, makarna tüketiminin haritasını çıkarmak üzere bir araştırma yaptı. Araştırmanın ilk sonuçlarından biri, tüketimin artış trendinde olması. Kentleşme, endüstrileşme ve hızlı yaşamanın bir sonucu olarak değerlendiriliyor bu artış eğilimi. Damak zevkinin değişmesi, çalışan kadın sayısının artıp, mutfağa erkeğin de girmeye başlamasının etkisi büyük elbette. Bu araştırmaya göre makarna yüzde 80 oranında kadınlar tarafından satın alınıyor. Pişirme de ise erkeklerin payı artıyor. İşi yemek olmayan erkeklerin yaptığı yemekler arasında makarna ilk sırada.

Domatesli ve yoğurtlu yiyoruz
Makarnanın üzerine hangi sosu döksek yakışıyor ama ülkemizde en çok domatesli ve yoğurtlu seviyoruz. Peynirli ve ton balıklı makarnaya olan talep her geçen gün artarken, kıymalı-domatesli, bitki soslu olanlar da oldukça fazla tüketiliyor. Makarnanın üzerine İç Anadolu ve Doğu illerinde ise kıyma dökülüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...