'Umudumuzu kaybettiğimiz gün ölürüz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Umudumuzu kaybettiğimiz gün ölürüz'

YAŞAM Haberleri  / AA

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyeliler umutlarını kaybetmeden, Suriye'ye huzur ve barışın geleceği günü bekliyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan 26 geçici barınma merkezinden birisi olan Nizip Çadır Kentinde sosyal destekten barınmaya, sağlıktan ısınmaya kadar hemen her türlü insani ihtiyaçlar karşılanıyor. Her şeye rağmen vatan hasreti çeken Suriyeliler ise ülkelerine dönmeyi sabırsızlıkla bekliyor.

10 bin 553 Suriyeli'nin konakladığı Nizip Çadır Kentinde 3 çocuğu ve 7 torunuyla beraber yaşayan Halepli Zeynep Ebudu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde görmediği hizmetleri "dost ve kardeş ülke" diye nitelendirdiği Türkiye'de gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin yaptığı iyiliği hiç bir zaman unutulamayacağına dikkati çeken Ebudu, "Bize bu imkanları sağlayanlardan kardeş ellerini uzatanlardan Allah razı olsun. Biz Türkiye'yi her zaman dost bilirdik, bu sıkıntılı günümüzde bize ağabeyliklerini gösterdi" ifadesini kullandı.

Ülkelerine huzurun geleceği günü özlemle beklediklerini dile getiren Ebudu, şunları kaydetti:

"Burada bize gösterilen ilgi ve alakayı kesinlikle unutamayız ve inkar edemeyiz. Ama vatan hasreti başka bir şey. Neticede 'bülbülü altın kafese de koysan, yine vatanım dermiş.' Biz barış ve huzur umudumuzu kaybedemeyiz. Zaten umudumuzu kaybettiğimiz gün ölürüz. Bir canım ülkem Suriye'deki sorunlar çözülecek ve biz yeniden evimize döneceğiz. Gerçi evimizin kalıp kalmadığını da bilmiyoruz. Ama umudumuzu kaybetmeden bekleyeceğiz."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...