Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karısını bastonla döven 95 yaşındaki adamın cezası ertelendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Karısını bastonla döven 95 yaşındaki adamın cezası ertelendi

YAŞAM Haberleri  / AA

Elazığ'da eşini bastonla yaraladığı için 2 ay önce cezaevine giren Mehmet Akgül'ün cezası, sağlık durumu el vermediği için 1 yıl ertelendi

Elazığ'da eşini bastonla yaraladığı için 2 ay önce cezaevine giren 95 yaşındaki Mehmet Akgül, sağlık durumu el vermediği için cezası ertelenerek, tahliye edildi. Yaklaşık 2 yıl önce aralarında yaşanan tartışma sırasında bastonla vurarak eşi Mürşide Akgül'ü (92) yaraladığı iddiasıyla yargılandığı davada "basit yaralama" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alarak cezaevine giren Akgül'ün Fırat Üniversitesi Hastanesinde yapılan sağlık taraması sonuçları, Adalet Bakanlığı Cezaevleri ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne gönderildi. İnceleme sonucunda kemik yaşı 111 çıkan, kulaklarının duymadığı, bastonsuz yürüyemediği ve bu nedenle bireysel ihtiyaçlarını karşılamayacağı belirlenen Akgül'ün cezası, 1 yıl ertelendi.
Tahliye edilen Akgül'ü torunları Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi önünde karşılarken, kızı Reşide Karadaban gözyaşlarına hakim olamadı.

Akgül'ün torunu Mithat Karadaban, 2 aylık zor bir süreç geçirdiklerini dile getirdi. Ziyarete gittiklerinde dedelerinin sürekli ağladığını belirten Karadaban, şunları kaydetti:
"Raporların çıkması da iki ayı buldu. Yapılan taramada kemik yaşının 111 olduğu tespit edildi. Biraz zorluk çektik. Yaşlı olduğu için cezaevinde yaşaması gerçekten zor. Dedemin özel ihtiyaçları var, yemesi, içmesi ve yatması zordu. Hepimiz zorluk çektik. Her gittiğimizde ağlıyordu, 'ben ne zaman çıkacağım' diyordu. Bizi aradılar, bir yıl ceza ertelemesi aldığını söylediler."

Babasının evine döndüğü için çok mutlu olduğunu ifade eden Reşide Karadaban ise "Allah herkesi kurtarsın. Cezaevinde yatacak durumu yoktu. En son ziyaretine gittiğimde 2 ay dolmuştu. Ağladı, ben de çok ağladım. Oğlum bugün haberi verdi. Yardımcı olan devletimizden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

İki yıl önce aralarında yaşanan tartışma sırasında bastonla vurarak eşi Mürşide Akgül'ü (92) yaralayan Akgül, hakkında Elazığ 2. Asliye Ceza Mahkemesinde "basit yaralama" suçundan açılan kamu davasında 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...