HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Tanesi 10 lira ama yok satıyor!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Tanesi 10 lira ama yok satıyor!
Tavuk, Araucanas Cinsi Tavuk, İzmir, Torbalı, Haber

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan ve evinde Araucanas cinsi tavuk beslemeye başlayan bir kişi, tavukların yumurtladığı yumurtaların tanesini 10 liradan satışa sundu.

Araucanas cinsi tavukların yumurtalarından satın almak için yurdun dört bir noktasından gelenler bile var. Torbalı ilçesine bağlı Ormanköy Mahallesi’nde yaşayan Bekir Çekin, yurt dışından Araucanas cinsi tavuk getirerek beslemeye başladı. 28 tavukla başlayan ve şu anda 180 civcive ulaşan Çekin, tavukların yumurtladığı yumurtaları ise 10 liradan satışa sundu. Sağlığa faydalı olduğu öne sürülen tavukların yumurtaları İzmir dışından da yoğun ilgi gördü. Türkiye’de fazla yaygın olmayan tavuklardan günde 15 yumurta elde eden çiftçi Bekir Çetin, kısa sürede çok sayıda sipariş aldı.

TANESİ 10 TL AMA YOK SATIYOR
Yoğun talep nedeniyle yumurtalar da tükendi. Araucanas cinsi tavukları özel olarak yurt dışından getirdiğini ve 28 tavukla başladığını ifade eden Çetin, "Normal bir yumurta 30 ila 40 kuruş arasında satılıyor. Fakat bizim ürettiğimiz mavi yumurta 10 liradan satılıyor. Bunun sebebi ise birçok faydası olduğudur" dedi.

Mavi yumurta yumurtlayan tavukların üretimine başladığını ve en kısa sürede siparişlerin artacağını ifade eden Çetin, "Süs tavukları yumurta kabuk renklerine göre de ayrılıyor. Mavi ve yeşil olarak yumurtlayan tavuklar bildiğim kadarıyla iki çeşitler, şu an başka çeşitleri yok. Sadece Ameraucana ve Araucanas var. İkisi de Amerikan menşeili bir ırk. Benim tavuklarımın ırkı ise Araucanas. Bunların arasındaki tek fark Ameraucana’ların kuyrukları var, ancak Araucanas’larda hiç kuyruk yoktur. Bunların fiziki özellikleri aslında yumurta tavukları olmalarıdır. Senede 180 ila 200 adet yumurta yaparlar. En büyük özellik, sağlık deposu olmasıdır. Birçok hastalığa iyi geldiği kanıtlanmıştır. Bunu üretimi Türkiye’de fazla yaygın değildi" şeklinde konuştu.

ANTEP'TEN 68 YUMURTA SİPARİŞİ ALDI
Çetin, şöyle devam etti:

"Bu yumurtalar astım gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldıklarını söylüyorlar. Sağlığa oldukça faydalıymış. Ben yumurta tavuklarını çok hoş oldukları için beslemeye başladım daha sonra iyice araştırdığım için durumun farkına vardım. Şimdi üretime geçtik. Siparişlerimizi almaya başladık. Gaziantep’ten sipariş geldi. Önümüzdeki günlerde 68 yumurta göndereceğim. Tanesi 10 liradan teslim edilecek."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...