Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Feleğin darbesi onlara mutluluk getirdi

Düzenleyen:
Feleğin darbesi onlara mutluluk getirdi

YAŞAM Haberleri

Mültecilerin her birinin hayat hikâyesi ayrı dram şüphesiz. Savaştan kaçarken, can kurtarma derdinde olan çaresiz insanların başına maalesef acı olaylar da gelebiliyor. Dünyayı sarsan Aylan bebeğin sahile vuran cesediyle sembolleşen dramın başka kareleri de var. Bu küçük canlar, yaşadıkları talihsiz olaylarla katı kalpleri yumuşattılar; ailelerine yeni kapılar açılmasını sağladılar.

GİZEM DUMAN

Feleğin darbesi onlara mutluluk getirdi

Yerden yere çalındı bisikletine kavuştu

İzmir’de bir esnafın peşinden koştuğu Suriyeli çocuğu, yakaladığı an kaldırıp yere sertçe fırlatması polisleri ve valiyi harekete geçirmişti. Emniyetin peşine düştüğü çocuğun 6 yaşındaki Suriyeli Hasan Hantumani olduğu öğrenildi. Olayı öğrenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Suriyeli Hasan bir nebze yüzünün gülmesi için ona bisiklet hediye etti. Hasan ve kardeşlerinin okula gitmediğini öğrenen İzmir Valisi Mustafa Toprak, çocukların okula başlaması için gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi.

Feleğin darbesi onlara mutluluk getirdi

Bir tekme yedi ailesini kurtardı

Ailesiyle birlikte Macaristan sınırını geçmek isteyen Suriyeli mülteci Osama Abdul Mohsen o sırada büyük şok yaşadı. Macar televizyoncu kucağında oğluyla canını kurtarmak isteyen Mohsen’e çelme takıp onları yere düşürmüştü. Kameraya yansıyan görüntüler dünyada büyük tepki çekti. Ardından ise teknik direktörlük yapan Abdul Mohsen’in başına talih kuşu kondu. Madrid’deki Ulusal Teknik Direktörler Eğitimi Birliği, Mohsen ile temasa geçerek kendisine merkezlerinde teknik direktör olarak iş verdi. Büyük sevinç yaşayan Suriyeli aile bir diğer hayalini de gerçekleştirdi. Osama Abdul Mohsen Real Madrid maçını tribünde izledi. Maç öncesinde de Ronaldo ile idmanda tanışan Mohsen’in oğlu da Ronaldo ile birlikte maça çıktı.

Feleğin darbesi onlara mutluluk getirdi

Dilenmek istemedi yurda yerleştirildi

Adana’da yaşayan mülteci Semiha, babasının zoruyla sabah erkenden kalkıp mendil satmaya başlamıştı. Gece geç saatlere kadar para toplmaktan yorulan Semiha’ya babası “Neden gitmiyorsun” diye şiddet uyguladı. 13 yaşındaki kız ise dayaktan kaçarak çıplak ayakla 10 kilometre uzaklıkta bulunan polise sığındı. Semiha yetiştirme yurduna yerleştirildi. Şiddet uygulayan baba ile anne hakkında ise soruşturma açıldı.

ABD bizden önce Hamo’yu kaptı!

54 yaşındaki Refaai Hamo, Suriye'de önemli bir bilim insanıydı. Eşi ve kızının da aralarında bulunduğu 7 akrabasını bir füze saldırısı sonucu kaybetti, akabinde de mide kanserine yakalandı. Çareyi Türkiye’ye sığınmakta buldu. Çok zor şartlar altında hayatını sürdürmeye çalışırken ABD onu fark etti. Hamo, 2015’in Aralık ayında Michigan'a yerleşti. Washington’daki Birliğin Durumu konuşması töreninde Hamo’yu ağırlayan ABD Başkanı Barack Obama, bilim insanının Facebook sayfasında şu mesajı paylaşmıştı: "Bir eş ve bir baba olarak yaşadığınız kayıplarınızı hayal dahi edemiyorum. Siz ve aileniz bir ilham kaynağısınız. Michigan'ın muhteşem insanlarının sizi şefkat ve hak ettiğiniz destekle kucaklayacağını biliyorum. Hâlâ fark oluşturabilirsiniz. Ve hayallerinizin peşine burada düşeceğiniz için gurur duyuyoruz. Yeni evinize hoş geldiniz. Siz Amerika'yı büyük yapan şeyin bir parçasısınız."

Feleğin darbesi onlara mutluluk getirdi

Zulümden kaçtı müzik dâhisi oldu

4 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçıp ailesiyle Bursa’ya gelen Tambi Asaad Cimuk, müzik dâhisi oldu. Katıldığı her yarışmada derece alan, hatta çoğunda birincilik elde eden 18 yaşındaki Tambi, son olarak da 31 ülkeden müzisyenlerin katıldığı Londra’da yapılan ‘Grand Prize Virtuoso’ Uluslararası Müzik Yarışması’nda ikincilik elde etti. Ayrıca Türk vatandaşlığına geçen Cimuk eserlerinde dünya barışını konu alıyor.

Feleğin darbesi onlara mutluluk getirdi

Poşetten  Messi forması gerçek oldu

Bir anda sosyal medyada yayılan “Messi formalı çocuk” fotoğrafı bütün dünyada büyük ilgi gördü. Herkes, poşetten yapılmış futbol formasını giyen minik çocuğu aramaya koyuldu. Tek amaç ise hemen miniğe gerçek formayı hediye edebilmekti. Adının Murtaza Ahmadi olduğu öğrenilen 5 yaşındaki çocuğa sonunda ulaşıldı ve Messi imzalı millî takım forması yollandı. Afganistan’ın doğusundaki Gazni vilayetinde yaşayan Murtaza’nın babası “Oğlum Messi’yi ve futbolu çok seviyor. Ama forma alacak gücümüz yok. Ben çiftçiyim” diye konuşmuştu. Hediyesine çok sevinen Murtaza ise “Messi’yi seviyorum ve bu forma onun da beni sevdiğini gösteriyor” diyerek yaşadığı mutluluğu dile getirmişti.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...