Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnşaat işçisi 'yorgun mermi'nin kurbanı oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İnşaat işçisi 'yorgun mermi'nin kurbanı oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Trabzon'da bir inşaat işçisi sabah işe giderken nereden ve kim tarafından atıldığı belli olmayan ve "yorgun mermi" diye tabir edilen merminin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Öte yandan Mustafa Mandıralı'nın Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı'nın akrabası olduğu öğrenildi.

Mustafa Mandıralı (22) isimli inşaat işçisi bu sabah işe giderken Bahçecik Kavşağı Otobüs Durağı yakınında nereden ve kim tarafından atıldığı belli olmayan ve "Yorgun mermi" diye tabir edilen merminin hedefi oldu. Merminin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan genç, hemen ambulansla Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen inşaat işçisinin tedavisi sürerken, Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgede geniş çaplı inceleme başlattı.

YORGUN MERMİ NEDİR?

 Ateşlenen herhangi bir mermi namludan çıktıktan sonra barutun yanmasıyla yaşanan patlamanın etkisiyle kuvvetli bir kinetik enerjiyle ilerlemeye başlar, bu aşamada merminin sahip olduğu doğrusal hızda ilerleme hali nedeniyle bu mermiye “zinde mermi” deniliyor. Mermiler çıktıkları silahların namlu ve atış özellikleri, çap ve boylarının boyutları gibi faktörlerin etkisiyle belli bir mesafe ve hızdan sonra güçlerini kayberederek yerçekiminin etkisiyle düşüşe geçiyor. İşte merminin tükenip dengesiz bir şekilde düşüşe geçtiği bu aşamadaki durumu ‘’”yorgun mermi”’’ olarak tarif ediliyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...