Eşiniz alışverişe sizinle gelsin mi?

Düzenleyen:
Eşiniz alışverişe sizinle gelsin mi?

YAŞAM Haberleri

Cevabınız 'evet' ise, zor bir şey istiyorsunuz demektir. Çünkü erkek, eşiyle birlikte alışverişe çıkmak istemiyor. Diyelim ki çıktı, 26'ncı dakikada sıkılıyor ve hiç yapmayacağı şeyler yapıyor...

CANAN ERASLAN - KADIN DÜNYASI / Kadın ister ki, eşi onunla birlikte alışverişe gitsin, her ayakkabı, fular için fikrini söylesin, saatlerce sıkılmadan onunla dolaşsın. İster de pek mümkün olmadığını da bilir aslında.
Hepimizin bildiği bu gerçek, bir araştırmaya konu olmuş. Bu araştırma için Avantajix.com, 2000 kişi ile görüşmüş. Buna göre her 10 erkekten 8'i, eşiyle birlikte giyim alışverişine gitmeyi 'sıkıcı bir durum' olarak görüyor. Yüzde 45'i ise 'bedeli ne olursa olsun' o alışverişe gitmeyi kesinlikle reddediyor.
Diyelim ki erkek, bir şekilde eşiyle alışverişe gitti. Daha ilk girilen dükkânda, aranan şey her neyse, bulunamaz ya da alınmazsa bunalmaya başlıyor. Hele de mağaza mağaza dolaşırken kararsızlık sebebiyle aynı mağazaya birden fazla girmek tam bir işkence. Bu seviye, 'patlamaya hazır' ruh hâlinin habercisi. Yine araştırma gösteriyor ki, "Benimle alışverişe gelir misin?" sorusunun cevabı "evet" olsa dahi, eşler ya da arkadaşlar gün içinde sırf bu alışveriş yüzünden sürtüşme yaşıyor.

İkna yöntemi çok çeşitli!
Kadınlar eşinin kendisiyle gelmesi için çok çeşitli ikna yöntemleri kullanıyor. En sevdiği yemek, istediği yere gitmeyi kabul etmek, kayınvalidesini eve davet etmek ilk akla gelenler... Alışveriş sonrası yemek ısmarlamak, bir şeyler içmek, bir sonraki alışverişe yalnız gideceğine söz vermek de bunlardan bazıları. Erkekler de kabul ettiyse bu vaatleri, sessiz biçimde katlanma çok nadiren de olsa 'çok hoşuna gitmiş gibi' davranma yolunu seçiyor.

Erkekler neler demiş neler!
“Alışverişten sıkılmanızı ne tetikliyor?” sorusuna öyle cevaplar vermiş ki erkekler.... Okuyunca, “İşkence etmesem” diyeceksiniz muhtemelen... İşte bu cevaplar: 
- Ben ilk girdiğim dükkânda aradığımı bulup çıkarken o yıllarca düşünüyor âdeta.
- O bir alışveriş canavarı. Aynı mağazaya bile birkaç kez girilir mi? İnsaf...
- Ben acıkıyorum, susuyorum, o aynı şevkle devam!
- AVM ya da mağaza çok kalabalıksa deliriyorum.
- Dışarıda hava güzel ve ben mağazalar arasında koşuyorsam, bu olmaz, olmamalı.
- Hele televizyonda bir maç var ve tekrarı yoksa...

Sıkılınca etrafta eğlence arıyor
Yapılan araştırmaya, dediğimiz gibi 2000 erkek katılmış. 10 erkekten 8'i giyim alışverişini sıkıcı buluyor, bir şekilde kaçıyor. Eşiyle alışverişe çıkmaya razı olanların yüzde 48'i, "Beğendin mi hayatım?" sorusuna, "Sen bilirsin" diye cevap veriyor. Ardından mağazanın değişik köşelerinde kendilerine eğlence aramaya başlıyor. Telefonda, internette eğlence arıyor. Daha da sıkıldıysa 'yandaki' mağazaya geçiyor. Yüzde 30'u mağaza dışında bekliyor,  diğer 'insanları' izliyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...