Van'da teröristler spor salonunu benzin döküp yaktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Van'da teröristler spor salonunu benzin döküp yaktı

YAŞAM Haberleri  / AA

Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü mensuplarınca benzin dökülerek ateşe verilen spor salonu, kullanılamaz hale geldi.

İpekyolu ilçesinde spor etkinliklerinin yanı sıra vatandaşlara düğün organizasyonu için de tahsis edilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor salonu terör örgütü PKK mensuplarınca benzin dökülerek yakıldı, salon kullanılamaz hale geldi. Alınan bilgiye göre, Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokak'taki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait 250 kişilik Dumlupınar Spor Salonu'na dün gece terör örgütü PKK yandaşlarınca saldırı gerçekleştirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı. Spor salonunun tribün ve asma tavanları hasar gördü. Teröristlerin salonu, dış kapısının korkuluklarını kestikten sonra camlarını kırarak içeriye girip benzin dökerek yaktıkları öğrenildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, teröristlerce ateşe verilen salonda incelemelerde bulundu.

İnanç, burada yaptığı açıklamada, çocuklar için kullanıma açılan bir tesisin yakılmasının kimseye fayda vermeyeceğini belirterek, çocukların geleceklerinin karartılamayacığını söyledi.
"Salon, korkulukları dışarıdan kesilerek camı kırılıp içeri girilip ve benzin dökülerek yakılmak istendi. Salon kullanılamaz hale getirilmiştir." diyen İnanç, şöyle konuştu:
"Biz bu spor salonunu bu okuldaki öğrencilere kullandırıyorduk. Yetmiyordu salonumuzu mahalle sakinlerinin düğün organizasyonları için de tahsis ediyorduk. Bu zarar kimedir iyi düşünmek lazım. Bu vahşeti bu tesise reva görenler bilmelidirler ki verdikleri zarar sadece bu salona değil buradan faydalanan bütün aile ve çocukları ilgilendiriyor. Onların hakkını gasbettiklerini iyi bilmeleri lazım. Bu halk burada oturuyor, bu çevrede oturuyor."

- "Şiddetle ve esefle kınıyoruz"
Salonda ilk belirlemelere göre yaklaşık 200 bin liralık hasarın meydana geldiğini kaydeden İnanç, salonun tadilattan geçirerek çocukların kullanımına tekrar açılacağını söyledi. İnanç, şöyle konuştu:
"Bu saldırıyı yapanları şiddetle ve esefle kınıyoruz. Dün gece yarısı salonumuza kimliği belirsiz kişilerce bir saldırı düzenlenmiş. Saldırıda içeride tribün bölümünde yangın başlamış. Tribün üstü asma tavan bölümünde büyük hasar görülmüş. Salonun diğer taraflarında çok büyük hasar yok ama tribünler bölümü üst tarafı önemli bir hasar görmüş. Bunlar tasvip etmediğimiz şeyler. Çocuklara hizmet için yapılmış bir salondur. Burası kış memleketidir. Bizim okuduğumuz dönemde böyle tesisler yoktu. Bizler kış aylarında sınıflarda deve, cüce oyunları oynardık. Ama bu tesisler çocukların yılın 12 ayı boyunca durmaksızın beden eğitimi ve spor faaliyetleri yürütebilmeleri açısından büyük bir fırsat. Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüz böyle bir hizmeti okul bahçelerine kurarak çevre okullarında bundan faydalanmasını sağladı. Burası çocuklar içindir."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...