Çeşme açıklarında 54 mülteci yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Çeşme açıklarında 54 mülteci yakalandı

YAŞAM Haberleri  / DHA

İzmir'in Çeşme İlçesi'nden 2 ayrı lastik botla umut yolculuğuna çıkan toplam 54 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Avrupa Birliği'yle imzalanan iade anlaşmasına rağmen sığınmacıların yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçme ısrarı sürüyor. Devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik ekipleri bu sabah, Sakız Adası'na gitmeye çalışan iki ayrı lastik botta Suriye ve Irak uyruklu 54 kişiyi fark etti. Yakalanarak Sahil Güvenlik Botuna alınan kaçaklar, Çeşme İskelesi'ne getirildi. Sığınmacıların bazılarının üzerlerinin ıslak olması nedeniyle yeni giysiler verildi. Omzu çıkan bir sığınmacı ise Çeşme Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Sığınmacılara yiyecek- içecek yardımı da yapan ekipler, mültecileri işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk etti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...