'Bisikletle ulaşımı bütün Türkiye'mize yaymak istiyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Bisikletle ulaşımı bütün Türkiye'mize yaymak istiyoruz'

YAŞAM Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, “Bir an önce hem sağlık anlamında hem çevre dostu anlamında bisikletle ulaşımı bütün Türkiye’mize yaymak istiyoruz” dedi.

AB Dönem Başkanı Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen AB Çevre ve Ulaştırma Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda Türkiye’nin çevre dostu ulaşım noktasındaki çalışmalarını ilgili bakanlıklar ve ülkelerle paylaştıklarını söyledi.

Toplu taşımanın yaygınlaştırılması, düşük emisyonlu ve tasarruflu araçların teşvik edilmesini hedeflediklerine vurgu yapan Sarı, bu kapsamda bisikletle ulaşıma büyük önem verdiklerini dile getirdi. 

Bakanlık olarak kent içi ulaşımda bisiklet gibi araçların daha çok kullanılmasına yönelik projeler geliştirdiklerini anlatan Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakanlığımızın Türkiye’deki bisiklet yollarının sayısını artırmak amacıyla ciddi çalışmaları var. Yürüttüğümüz projeyle belediyelerimize destek ve hibe sağlıyoruz. Bisiklet yollarının yaygınlaştırılmasıyla hem sera gazı emisyonlarında daha etkili bir mücadeleye girmiş oluyoruz hem de belediyelerimiz özellikle ulaşım noktasında daha pratik ve kesin çözümler üretmiş oluyor. Bu vesileyle bütün belediyelere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bize başvuruda bulunsunlar. Bir an önce hem sağlık anlamında hem çevre dostu anlamında bisikletle ulaşımı bütün Türkiye’mize yaymak istiyoruz.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...