Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oyuncak görünümlü silah ve çakmaklara yasak yolda

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Oyuncak görünümlü silah ve çakmaklara yasak yolda

YAŞAM Haberleri  / AA

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Uzunoğlan, oyuncak görünümlü silah ve çakmakların yasaklanması konusunda bir çalışmanın içerisinde olduklarını bildirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, oyuncak görünümlü çakmaklar bulunduğunu, bunların özellikle çocukların sağlık ve güvenliğini ciddi manada tehlikeye düşürdüğünü belirterek, "Kimi oyuncak silah şeklinde, kimi farklı oluyor. Dolayısıyla çocuklar bu ürünleri oyuncak olarak değerlendirirken, aynı zamanda belki de bir yangına sebebiyet vermek durumunda kalabiliyorlar. Bunun yasaklanması konusunda bir çalışmanın içerisindeyiz" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen Piyasa Gözetimi ve Denetim Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Uzunoğlan, konuşmasında, bu yıl özellikle olduklarından farklı görünen ürünlere yoğunlaşmayı planladıklarını söyledi.

"Çocukların sağlık ve güvenliğini ciddi manada tehlikeye düşürüyor"

Oyuncak görünümlü çakmaklar bulunduğunu, bunların özellikle çocukların sağlık ve güvenliğini ciddi manada tehlikeye düşürdüğünü vurgulayan Uzunoğlan, "Kimi oyuncak silah şeklinde, kimi farklı oluyor. Dolayısıyla çocuklar bu ürünleri oyuncak olarak değerlendirirken, aynı zamanda belki de bir yangına sebebiyet vermek durumunda kalabiliyorlar. Bunun yasaklanması konusunda bir çalışmanın içerisindeyiz. Diğer taraftan çocuklarımızın ve gençlerimizin çok fazla kullandığı takı ve aksesuarlar konusunda da ciddi problemlerin olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili de önümüzdeki süreçte planlarımız var. Daha yoğun şekilde denetlemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...