Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mahkemelik oldukları köylüler karanlıkta bıraktılar!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Mahkemelik oldukları köylüler karanlıkta bıraktılar!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Iğdır’ın Suveren köyüne bağlı Kıjik mezrasında yaşayanlar, mahkemelik oldukları Erhacı köylülerinin iddiaya göre intikam amacıyla elektrik direklerini yıkmaları nedeniyle karanlıkta kaldılar.

Iğdır’ın Suveren köyüne bağlı Kıjik mezrasında yaşayanlar, mahkemelik oldukları Erhacı köylülerinin iddiaya göre elektrik direklerini yıkmaları nedeniyle karanlıkta kaldılar. Okula giden çocuklar lüks lambası ışığında ders çalışıyor. Iğdır merkeze 8 kilometre uzaklıktaki Suveren köyüne bağlı Kıjik mezrasında bulunan 24 hane ve 240 nüfus, 20 gündür elektrik verilemediğini için karanlıkta kaldı. Enerji taşıyan direk ve hatların kasıtlı olarak yıkılması yüzünden elektriksiz kalan köylüler Valiliğe başvurdu. Valilik de köylüleri Aras EDAŞ’a yönlendirdi ancak sorun çözülemedi. İki köy arasındaki husumet ve mahkemelik olmaları nedeniyle karanlıkta kalan çocuklar, derslerine lüks lambası ışığı altında hazırlanıyor.
Mahkemelik oldukları köylüler karanlıkta bıraktılar!

Suveren köyü Muhtarı Bekir Kösem, Kıjik’in çok eski bir yerleşim yeri olduğunu belirterek, "Bir an önce bu mezranın elektriğe kavuşturulmasını istiyor ve bekliyoruz" dedi. Kıjik mezrasından Ali Abakay, "Yüz yıllardır yaşadığımız köyümüzden bizi çıkarmak istiyorlar. Gerekçe olarak da burasının Erhacı köyüne ait mera olduğunu söylüyorlar. Hadi bizi köyden çıkardınız, evimizi yıktınız. Dedelerimizin, çocuklarımızın mezarını nereye götüreceğiz? Bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz. Mahkeme karar vermedi, bizde ortada kaldık. Bu çağda elektriksiz kaldık, perişanız" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...