Diyarbakır'da 'Yedi Renk Tek Yürek' buluşması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Diyarbakır'da 'Yedi Renk Tek Yürek' buluşması

YAŞAM Haberleri  / AA

AK Parti İstanbul milletvekilleri Turan ve Külünk ile Yedi Renk Tek Yürek Platformu'na üye dernek ve vakıf başkanlarından oluşan 41 kişilik heyet Diyarbakır'da temaslarda bulundu.

AK Parti İstanbul milletvekilleri Hasan Turan, Metin Külünk ve Yedi Renk Tek Yürek Platformu'na üye dernek ve vakıf başkanlarından oluşan 41 kişilik heyet, Diyarbakır'da temaslarda bulundu.

Düzenlenen operasyonlarla PKK'lı teröristlerden temizlenen Sur ilçesindeki vatandaşlara moral amaçlı kente gelen heyet, ilk olarak ilçedeki tarihi İçkale'de incelemelerde bulundu.

Sur'daki esnaf ile görüşüp alışveriş yapan heyete vatandaşlar sorunlarını anlattı.

Bu sırada bir kadın, "Biz bomba ve silahlardan bıktık. Güzelim memleketimizi niye bu hale getiriyorlar?" şeklindeki sözleri ile olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Milletvekili Külünk, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Türkiye sadece şu an vatandaşa kurşun sıkan teröristle uğraşmıyor. Bu teröristler aynı zamanda Kürt düşmanı, Türkiye'nin düşmanı, sizin düşmanınız." dedi.

"Sur yeniden imar edilecek"

"Bu ülkeye düşmanlık eden kim olursa olsun devletin asli vazifesi onu tasfiye etmektir. Devlet bunları hepsini Sur'da tasfiye etti. Şimdi yaralar sarılmaya çalışılıyor" diyen Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teröristler daha önce kırsalda çatışıyorlardı. Ama şimdi geldiler evlerinizi gasbettiler. Evlerinizin altına tünel kazdılar. Yetmedi, duvarlara bomba düzeneği yerleştirdiler. Sur'da bugün rahat dolaşıyorsak bunu devlet başardı. Şimdi ikinci etaptayız. Sur yeniden imar edilecek. Bu Mecliste kabul edildi. Sur'un asaletine uygun bir şekilde, buradaki insanların ruhlarıyla, kalpleriyle huzurlu bir şekilde yaşayacakları bir şehir ortaya çıksın diye bunlar yapılıyor. Bu ikinci etap başarıldıktan sonra burada dünya şaheseri bir şehir çıkacak ortaya. Haklı olarak evinizi görmek için tepki verebilirsiniz ama bu konuda devleti anlayışla karşılayın. Devlet bu süreçte kimseyi mağdur etmemek için elinden gelen her şeyi yaptı."

Tarihi Ulu Camide cuma namazını kılan heyet daha sonra Diyarbakır Valiliğine geçerek Vali Hüseyin Aksoy ile görüştü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...