Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vietnamlı şehit eşine maaş bağlanamadı

Düzenleyen:
Vietnamlı şehit eşine maaş bağlanamadı

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır'da tuzağa düşürülüp, şehit edilen polisin Vietnamlı eşine Türk vatandaşlığına geçemediği için şehit maaşı bağlanamadı.

Diyarbakır'da trafik kazası ihbarıyla pusuya düşürülüp, şehit edilen trafik polisi Tansu Aydın'ın Vietnamlı eşi Vu Yhuy Tuanvi, şehidin tabutunun yanına uzanıp, herkesi ağlatmıştı. Henüz 2 aylık evli olduğu eşini teröre kurban veren Vietnamlı kadın, Türk vatandaşlığına geçemediği için şehit maaşı bağlanamadı.

TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇEMEDİ

Şehit polisin Zonguldak'taki cenaze töreninde Budist inancına göre dua eden ve ağıtlar yakan Vietnamlı kadın, ülkesine dönmeyi düşünmediğini söylemiş, "Ona sonsuza dek eş olmaya söz vermiştim ve öyle olacak. Onu burada bırakıp ülkeme dönmeyi düşünmüyorum" demişti. Ancak Vu Yhuy, Türk vatandaşlığına geçemediği için yasal haklardan faydalanamadı.

Vietnamlı şehit eşine maaş bağlanamadı

ÜLKESİNE DÖNDÜ

Yasalara göre, bir Türk ile evlenen yabancı uyruklu kişi, ancak 3 yıl içinde Türk vatandaşlığını elde edebiliyor. Tansu Aydın şehit düştüğünde henüz 2 aylık evli oldukları için Vietnamlı kadına şehit maaşı bağlanamadı. Genç kadın ülkesine dönmek zorunda kaldı.

Antalya'da yaşayan ve kardeşi Tansu ile Vu Yhuy'un tanışmalarını sağlayan Banu Aydın İlleez, "Kardeşimi kaybedeli 267 gün oldu. O günden sonra ne annemin ne de babamın, hiçbirimizin yüzü gülmedi. Ailecek yüreğimiz yanıyor. Kardeşimin şehit düşmesinin ardından babamın kanser hastalığı tekrarladı. Annemin psikolojisi bozuldu. Vu Yhuy ülkesine dönmek zorunda kaldı. Katiller en ağır cezayı alsın" dedi.

Vietnamlı şehit eşine maaş bağlanamadı

Trafik polisi Tansu Aydın (37) Diyarbakır'ın Şehitlik semtinde kaza ihbarına gidince pusuya düşürülmüştü.

Vietnamlı şehit eşine maaş bağlanamadı
(Kaynak: Sabah)

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...