Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hababam sınıfı gerçek oldu

Düzenleyen:
Hababam  sınıfı  gerçek oldu

YAŞAM Haberleri

Kemalpaşa’da özel bir eğitim kurumu, öğrencilerinin sınav stresini en az indirmek ve başarılarını artırmak için çok farklı bir uygulamayı hayata geçirdi.

Bahar aylarında ders bahçede kurulan sınıflarda işlenirken, öğrenciler tavuklar, ördekler, keçiler arasında doğayla iç içe çalışıyor. Özel programda, öğretmenlerin tiyatral ders anlatımı ögrencilerin derslerini daha ilgiyle izlemesini sağlıyor. Öğrenciler doğayla iç içe yaptığı bu derslerde oluşan görüntülerde Türk sinema tarihinin ölümsüz eserlerinden Hababam Sınıfını akıllara getirdi. Özel Orkunoğlu Eğitım Kurumlarının Kurucusu Ataner Orkunoğlu, ilkokulu bir köy okulunda okuduğunu belirterek, “Bu yüzden böyle bir okul açmak istedim. Çocuklar tabiatla iç içe olsun organik beslensin, organik yaşasınlar her böceği her çiçeği öğrensinler diye. Tüm bitkileri ekmeyi, büyütmeyi toplamayı, hayvanlarla dost olmayı öğreniyorlar. Okulu seviyorlar. Cumartesi dahi kalkıp ‘beni okula götür’ diyen çocuklarımız var” idedi. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...