Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ayşenur öğretmenin futbol tutkusu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ayşenur öğretmenin futbol tutkusu

YAŞAM Haberleri  / AA

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine 2 yıl önce atanan 26 yaşındaki Kırşehirli Ayşenur Kılıç, hafta içi okulda öğretmenlik yapıyor, hafta sonları da yeşil sahalarda top koşturuyor.

Ağrı'nın İran sınırına yakın ilçesi Doğubayazıt'a 2 yıl önce atanan 26 yaşındaki Kırşehirli Ayşenur Kılıç, hafta içi okulda öğretmenlik yaıyor, hafta sonları da yeşil sahalarda top koşturuyor.

Doğubayazıt Savcı Hakan Kılıç Ortaokulu'nda Fen Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Kılıç, ön yargılı şekilde geldiği ilçede şimdi bir yandan öğrencilerini geleceğe hazırlıyor, bir yandan da kaptanlığını yaptığı futbol takımının başarısı için gösterdiği gayretten dolayı ilçe halkının takdirini topluyor.

Kadınlar 2. Ligi takımlarından Ağrı Birlik Spor'da top koşturan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin bir ucuna, sınır kapısına atandığı için önceleri tereddütleri olduğunu ve üzüldüğünü söyledi.

Ankara'da, büyük şehirde büyüdüğünü ve bu nedenle ilk atandığında zorlandığını anlatan Kılıç, "Burada sosyal aktivite yok, gideceğimiz yer, tanıdığımız mekan yok ama zamanla okul ve öğretmen çevresi ve spora da başlayınca alıştım artık. Bir sıkıntı yaşamıyorum. Zor zamanlar geçirdim ama çok şükür mutluyum." dedi.

10 yıldır lisanslı futbolcu olduğunu belirten Kılıç şöyle konuştu:

"Atandıktan 2-3 gün sonra Ağrı Birlik Spor takımından buraya atandığımı duymuşlar ve bana ulaştılar. Burada bir sosyal aktiviteye katılmak istedim ve böylelikle şu an Kadınlar Futbol 2. Lig'de mücadele eden Ağrı Birlik Spor'a katıldım. İnsanlar yeme içmeye nasıl ihtiyaç duyuyorlarsa ben de futbola öyle ihtiyaç duyuyorum. Futbolu sadece erkeklerin değil bayanların da bir şeyler yapacağına inanıyorum. Bu nedenle arkadaşlarımızla birlikte çaba sarf ediyoruz. Buradan kalkıp 18-20 saatlik yollara Ankara'ya veya İzmir'e deplasmana gidiyoruz. Pazar gecesi geri dönüp pazartesi okula gitmek zorunda kalıyorum ama bu benim için tatlı bir yorgunluk oluyor. Hem deşarj oluyor, takımla başarılar elde ettiğimde daha mutlu oluyorum hem de okuldaçocuklarımı gördükçe daha motive oluyorum. Bu beni düşürmüyor ve şu an çok mutluyum."


"Doğu'da bayan futboluna sıcak bakılmıyor"

Doğu'daki insanların, bayanların futbol oynamasına sıcak bakmadıklarına da değinen Kılıç, "Kendi arkadaş çevremiz bir süre sonra kabulleniyor ama buradaki insanlar pek kabullenmiyorlar çünkü kız çocuklarının bir şeyler yapacağına inanmıyorlar. İnanmadıkları için de çoğu sporcumuza da engel koyuyorlar." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...