Cezasını çocuklarının okulunda çalışarak çekiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cezasını çocuklarının okulunda çalışarak çekiyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Zonguldak'ta, "hakaret" suçundan aldığı 7 bin 500 lira adli para cezası 6,5 ay kamu hizmetine dönüştürülen Dönmez, 3 çocuğunun eğitim gördüğü okulun temizlik ve bakım işlerini yapıyor.

Zonguldak'ta, "hakaret" suçundan aldığı 7 bin 500 lira adli para cezasını maddi imkansızlıklar nedeniyle ödeyemeyen ve 6,5 ay kamu hizmetinde çalışmasına hükmedilen Adem Dönmez, çocuklarının eğitim aldığı okulda cezasını çekiyor.

Geçen yıl bir yakınına hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verilen adli para cezasını ödeyemeyen 35 yaşındaki Adem Dönmez, ilgili mahkemece kendisine sunulan kamu hizmetinde çalışma seçeneğini kabul etti.

Dönmez, bunun üzerine yaklaşık 5 ay önce haftanın 5 günü dörder saat, çocuklarının öğrenim gördüğü okulun temizlik, boya badana ve bahçe bakımının yanı sıra tamirat işlerinde görevlendirildi.

Dava sonucunda 7 bin 500 lira adli para cezası aldığını anlatan Dönmez, "Bunu ödeyemeyince mahkemece sunulan kamu hizmetinde çalışma cezasını kabul ettim. Üç çocuğumun öğrenim gördüğü okulda görevlendirildim. Haftada 5 gün okulun temizliğinin yanı sıra tamir, boya badana ve bahçe bakımı işlerini yapıyorum." diye konuştu.

"Ailemle ilgilenebiliyorum"

Dönmez, kamu hizmetinde çalışma seçeneğinin kendisine sunulmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Günde dört saat cezamı çektikten sonra ailemle ilgilenme fırsatım oluyor. Cezaevinde olsaydım, ailem ve çocuklarım aç mıydı, okula gittiler mi gitmediler mi düşünecektim. Cezamı çekerken çocuklarımla ilgilenebiliyorum ayrıca okul idarecileri ve öğretmenle de iyi ilişkiler kurma fırsatım oldu. Bu ceza sayesinde hayatım değişti. Artık kimseye bağırmıyorum, adımlarımı ona göre atıyorum. Hatalarımdan ders çıkarttım."

Günübirlik işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağladığını anlatan Dönmez, tek isteğinin çocuklarına daha iyi bakabilmek amacıyla bir iş bulmak olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...