Şehidin Vietnamlı eşinden Ahmet Davutoğlu'na teşekkür

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Şehidin Vietnamlı eşinden Ahmet Davutoğlu'na teşekkür

YAŞAM Haberleri  / DHA

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde geçen yıl 23 Temmuz'da teröristler tarafından şehit edilen trafik polisi 37 yaşındaki Tansu Aydın'ın aynı yaştaki eşi Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın, kendisine şehit maaşı bağlanması için talimat veren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, sosyal medya üzerinden teşekkür etti.

Tuanvi Aydın, "Çok teşekkürler Başbakan, destek ve yardımlarınız için minnetarım" diye yazdı. Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın, 2.5 aylık eşi Zonguldaklı şehit polis Tansu Aydın'ın cenaze töreninde Budist inancına gören dua edip, ağıt yakarak ve cenaze aracında tabutun yanına uzanarak herkesi duygulandırdı. Yasalara göre Türk vatandaşı olabilmek için evlendikten sonra 3 yıl beklemesi gereken Tuanvi Aydın, Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşı oldu. Ancak, Tuanvi Aydın'a, eşi şehit olmadan önce Türk vatandaşlığına geçmediği için şehit maaşı bağlanmadı. Daha önce eşini bırakıp ülkesine dönmeyi düşünmediğini söyleyen Tuanvi Aydın, geliri olmadığı ve ilk eşinden olan çocukları Eliz ve Lucky'nin eğitimi için 1.5 ay önce ülkesine dönmek zorunda kaldı.
Şehidin Vietnamlı eşinden Ahmet Davutoğlu'na teşekkür
BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR

Başbakan  Ahmet Davutoğlu, Vietnamlı kadına şehit maaşı bağlanmamasıyla ilgili medyada yer alan haberlerin ardından şehidin Vietnamlı eşine maaş bağlanması talimatı verdi. Tuanvi Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sosyal medya üzerinden teşekkür etti. Tuanvi Aydın, şöyle dedi: "Gözyaşlarına boğuldum. Çünkü herkes bana sahip çıktı ve yardım etti. Çok teşekkürler Başbakan, benim için kanunu değiştirdiğiniz için. Bana destek ve yardımlarınız için teşekkür ederim, minnetarım. Teşekkürler eşimin ailesi, arkadaşları. Teşekkürler Türk halkı. Türkiye benim ikinci vatanım."
Şehidin Vietnamlı eşinden Ahmet Davutoğlu'na teşekkür
EŞİNİN ÜNİFORMASI BAŞUCUNDA

Tuanvi Aydın'ın, eşinin şehit olmasından sonra sosyal medya hesabındaki paylaşımları da yürek burktu. Eşinin trafik polisi üniforması, şapkası, kemeri, silahlığı ile polis armalarını yatak odasında başucuna koyan Tuanvi Aydın, evinde kendi inancına göre eşi için bir köşe de oluşturdu. Tuanvi Aydın, bu fotoğrafların altına, "Bilmiyorum ne zaman buluşabiliriz Tansu yine" yazdı. Tuanvi Aydın, eşi ile buluşma yıldönümleri olan 14 Nisan'daki paylaşımında ise "Bugün Antalya Havalimanı'nda 1 yıl önce bizim bir araya geldiğimiz gündür. Tansu Aydın neredesin? Seninle tekrar tanışmak istiyorum" yazdı.
Şehidin Vietnamlı eşinden Ahmet Davutoğlu'na teşekkür

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...