Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ağaçta traş oluyorlar!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ağaçta traş oluyorlar!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Balıkesir’de yıllardan bu yana büyüyen ve kendi bünyesinde doğal bir oturma alanı oluşturan ağacı kuaför koltuğu olarak kullanan berber, vatandaşlara doğal ortamda traş keyfi yaşatıyor.

150 yaşında olan ve koltuğa benzeyen ağaç adeta insanları şaşırtıyor. Koltuğu andıran bu ağaç sayesinde Erdek ilçesine bağlı Yukarıyapıcı köyüne ziyaretçi akını hız kesmeden devam ediyor. Yukarıyapıcı köyünde 45 yıldır berberlik yapan Saffet Candan koltuğa benzeyen ağacı fırsata çevirerek köyün tanınmasına yardımcı oluyor. Köyde yaşayan bay ve bayan herkes ağaç koltukta saçlarını kestiriyor. Köy sakinlerinden Mustafa Çolak, ’’Doğma büyüme Yukarıyapıcı köyünde yaşıyorum. Berber Saffet’in ağaç koltuğunda traş olmaktayım. Erdek Yukarıyapıcı köyü Kapıdağ’ın en yüksek tepesinde. Doğal ağacın üzerinde traş olmak bir ayrıcalıktır. Herkesin gelmesini tavsiye ederim’’ dedi.
Ağaçta traş oluyorlar!
"HERKES ÇOK MEMNUN"

Köyde bayanların berber Saffet sayesinde kuaföre gitmediklerini ifade eden Nuriye Kaya, ’’Yukarıyapıcı köyünde oturuyoruz. Berber Saffet beyin komşusu oluyoruz. Köyümüzde kuaföre gitme ihtiyacı duymuyoruz. Koltuk ağaç olduğu sürece gitmeyi de düşünmüyoruz. Berber Saffet abimiz saçlarımızın kırıklarını alıyor. Sağ olsun elinden her iş geliyor. Bu koltuk ağaç bütün köy halkını, Erdek ve Bandırma’da oturan insanların dikkatini çekiyor. Sürekli bu ağacı görmeye gelen yabancı turistler de bu köye geliyor. Koltuk ağacın fotoğrafını çekiyorlar. Saffet abimiz köy halkının traş ihtiyacını koltuk ağaçta sağlıyor. Herkes açık havada saçlarını kestirmekten çok memnun’’ dedi.

Yukarıyapıcı köyünde yaşayan ve 45 yıldır köyde berberlik yapan Saffet Candan ise "Hava sıcak olup bahar havası gelince köy halkı insanlarını koltuk ağaçta traş ediyorum. Enteresan bir ağaç olduğu için insanlarda bu ağaçta traş olmaktan mutluluk duyuyorlar. Kapıdağ yarımadasının en tepesinde olan bir köy burası. Şirin bir köy herkesin görmesini isterim. Herkesin bu ağaç koltukta traş olmasını diliyorum’’ dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...