Balıkesir'deki orman yangını kontrol altına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Balıkesir'deki orman yangını kontrol altına alındı

YAŞAM Haberleri  / AA

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde dün çıkan ve geniş alana yayılan orman yangını söndürüldü.

Candere bölgesi Köstendere mevkisinde, Tavşanlı, Simav, Harmancık, Orhaneli, Susurluk, Bigadiç, Ayvalık, Edremit, Kepsut, Bandırma ve Kütahya Orman İşletme Müdürlüklerine ait 21 arazöz, 8 su tankeri ve 5 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangından zarar gören alanın tespiti için çalışma başlatıldı. Müdahale sırasında dumandan etkilenen arazöz şoförü ve işçinin, olay yerinde bekletilen ambulanslarda sağlık görevlilerince tedavi edildiği öğrenildi.
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın ihbarının alınmasının ardından ekiplerin kısa sürede ilk müdahale araçlarıyla olay yerine ulaştığını söyledi.
Alevlere müdahalede bulunulmaya başlandıktan hemen sonra takviye ekiplerin bölgeye sevk edildiğini belirten Yalçın, rüzgarın etkisiyle yangının hızla yayıldığını anlattı.
Yalçın, şu bilgileri verdi:
"Yakın il ve ilçe işletme müdürlüklerinden gelen takviye arazözlerimiz ve Balıkesir Büyükşehir Belediye İtfaiyesinden alınan desteklerle yangını öğle itibarıyla kontrol altına aldık. Rüzgar çıkmamasını temenni ediyoruz. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Desteklerini esirgemeyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar ve Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ve büyük çaba sarf eden işçilerimize çok teşekkür ederim."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...