Müezzinoğlu açıkladı: Şiddete karşı yeni eylem planı

Düzenleyen:
Müezzinoğlu açıkladı: Şiddete karşı yeni eylem planı

YAŞAM Haberleri

Sağlık personeline şiddet uygulayanlar kayıt altına alınacak. Bu kişiler tedavi için daha sonra hastaneye geldiğinde kontrollü tedavi edilecek

Gökhan Kaya ANKARA
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkta şiddete sıfır tolerans eylem planını gazetemize açıkladı. Bakanlar Kurulu’na sunulan planın kabul edildiğini ifade eden Müezzinoğlu, gelişmiş ülke örneklerinden yararlandıklarını belirtti. Sağlık personeline yönelik şiddeti bitirecek olan işte o eylem planını detayları:
∂ Bir sağlık kurumunda sağlık personeline şiddet gösterenler sistemde ‘Dikkat Alarmı’ ile kayıt altına alınacak. Bu kişiler tedavi için daha sonra hastaneye gittiğinde, sisteme giriş yapan hemşire, sekreter, doktor ve diğer sağlık personeli uyarı alacak ve kontrollü tedavi verecek. 
∂  Sık sık şiddet olayına karışan hastane ve doktor da takip altına alınacak. 
∂  En çok şiddetin yaşandığı acilde yoğunluğa sebep olan çocuk, kadın doğum ve dahili gibi branşlarda gece poliklinik nöbeti tutulacak. 
∂  Büyükşehirlerde ilçe merkezlerine mini bir hastane potansiyeline sahip dev toplum sağlığı merkezleri kurulacak. Bu merkezlerde hafta sonları ve akşam saat 22:00’a kadar nöbet tutulacak. Ağır olmayan vakalar burada hizmet alarak acil yoğunluğu azaltılacak.
∂ Şiddet görenlere devlet, avukat ve her türlü hukuki desteği yapacak. Hukuki destek özel, devlet ve üniversite hastanelerinde çalışan sağlık personelini kapsayacak. Ayrıca kadrolu çalışmayan, taşeron sağlık personeli de aynı haklardan yararlanacak.
∂ Sağlık personeline şiddet gösteren 24 saat nezarethanede gözaltında tutulacak.
∂ Sağlık personeline şiddet gösterenin tutuklu yargılanması için TCK’da değişiklik yapılacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...