112 çalışanlarına 'köpek savar' dağıttılar

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
112 çalışanlarına 'köpek savar' dağıttılar

YAŞAM Haberleri  / DHA

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 112 Acil Servis ekiplerine acil vakalara müdahaleyi kolaylaştırmak adına ultrasonik seslerle köpek ve kedileri uzaklaştıran 'köpek savar' dağıtıldı.

Türkiye genelinde saldırgan köpeklerin, acil müdahale gereken sahiplerine kimseyi yaklaştırmaması ve sağlık çalışanlarının bahçelerde köpek bulunan evlerde hastalara müdahale etmekte zorlanması, Demokratik Sağlık- Sen'i hareket geçirdi. Fethiye'deki Küçüksamanlık Koyu'nda sağlık çalışanları ile vatandaşları bir araya getirmek için bahar şenliği düzenleyen Demokratik Sağlık-Sen Muğla Şubesi, il genelindeki 46 acil servis ekibine dağıtılmak üzere, 'köpek savar' adı verilen cihaz satın aldı. İnsan kulağının algılamakta zorlandığı ultrasonik seslerle köpek ve kedileri uzaklaştıran 46 cihaz, şenlik kapsamında Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Muğla İl Başkanı Neslihan Yılmaz'a teslim edildi. 

'SAĞLIK GÖREVLİLERİ İÇİN ZAMAN ÇOK DEĞERLİ'
5 bin liraya mal olan cihazların bundan böyle Muğla genelinde kullanılacağını belirten Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkan vekili Mesut Veliçetin, sağlık görevlilerinin saldırgan köpekler nedeniyle bazı vakalara müdahale etmekte zorlandığını söyledi. Ülke genelinde sıklıkla yaşanan bu sorunun bir benzerinin geçen aylarda Fethiye'de de yaşandığına dikkati çeken Veliçetin, "Acil servis görevlilerimiz için zaman çok değerli. Saldırgan köpeklerin acil müdahale gereken sahiplerine sağlık görevlilerini yaklaştırmadığı birçok olay yaşandı. Bahçelerinde köpek bulunan evlerdeki hastalara ulaşırken de benzer sıkıntılar yaşanıyor. Muğla genelinde kullanılacak bu cihazlar sayesinde ekipler köpek ve kedileri uzaklaştırarak hastalara rahatlıkla müdahale edebilecek" dedi.

'ÜLKE GENELİNDE KULLANILMASI İÇİN BAŞVURU YAPILDI'
Cihazların ülke genelinde kullanımının sağlanması için girişimlerde bulunduklarını belirten Veliçetin, "Acil Servis Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na başvuruda bulunduk. Ülke genelinde bütün acil servis ekiplerinin bu cihaza sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...