Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şişli’de küçük hırsızlar binaya kilitlenip yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Şişli’de küçük hırsızlar binaya kilitlenip yakalandı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Şişli'de bir evde hırsızlık yaptıkları iddia edilen çocuklar, mahalleli tarafından girdikleri binaya kilitlenerek olay yerine çağrılan polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan hırsızların gazetecilere saldıran arkadaşları ise polisten kaçınca, yaşanan kovalamaca sonucunda yakalanarak gözaltına alındı.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Şişli Feriköy Yayla Mahallesi Ozan Sokak’taki bir binada yaşandı. İddialara göre, mahallelinin baş belası haline gelen küçük yaştaki hırsızlar, adres sorma bahanesiyle sokak üzerindeki bir binaya girdi. Burada hırsızların dairenin kapısının kilidini tornavida ile patlattığını gören Mahmut Canbek, koşarak alt kata indi. Alt kattaki dairenin de darmadağın edilip soyulduğunu görünce içerideki şahısların hırsız olduğunu anladı. Tam bu esnada Canbek’i fark eden hırsızlar çaldıklarıyla koşarak en üst kata çıktı. Canbek, komşularına haber vererek binanın kapısını kilitledi. Ardından da polis ekiplerine ihbarda bulunarak ev sahibini aradı. İhbar üzerine olay yerine gelen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, binaya girerek hırsızları çaldıklarıyla birlikte suçüstü yakaladı. Tam bu sırada Leyla adındaki ev sahibi kadın, telaşlı bir şekilde koşarak binaya girdi. Merdivenlerden yukarıya çıkan kadın evinin darmadağın olduğunu görünce sinir krizi geçirdi.

HIRSIZLARI GÖRÜNTÜLEYEN GAZETECİLERE SALDIRDILAR

Mahallelinin gözü önünde çaldıkları eşyalarla birlikte binadan çıkartılan 2 hırsız, polis aracına bindirildi. Polis aracına bindirilen hırsızlar tekme atarak gazetecilere saldırdı. Bunun üzerine hırsızların olay yerindeki arkadaşları, “onlar semtimizin çocuğu çekme” diyerek gazetecilere saldırmaya çalıştı. Polisin araya girmesiyle uzaklaştırılan şahıslar tekrardan polis aracının başına geldi. Hırsız arkadaşlarını kurtarmak için tekrar gazetecilerin üzerine yürüyen şahıslara mahalleli tepki gösterdi.  Bunun üzerine arkadaşlarının gözaltına alınmasını engellemeye çalışan şahısları polis gözaltına almak istedi. Gözaltına alınacaklarının farkına varan şahıslar kaçmaya çalıştı. Şahıslar peşlerinden koşan polislerle yaşanan kovalamaca sonucunda kıskıvrak yakalandı. Polis aracına bindirilen şahıslar ifadeleri alınmak üzere Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü.

KÜÇÜK YAŞTA SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Öte yandan gözaltına alınan hırsızlar D.G. (15) ve M.B. (17), Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrolün ardından Çocuk Büro Amirliği’ne götürülen hırsızların yapılan Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgularında hırsızlıktan çok sayıda suç kaydı oldukları ortaya çıktı. Çaldıkları bilezik, yüzük ve saatlere polis tarafından el konulan D.G. (15) ve M.B. (17), ifadelerinin alınmasının ardından arkadaşları M.A ve B.A (16) birlikte adliyeye sevk edildi.

“TANINMAMAK İÇİN EVDEN BAŞÖRTÜ TAKARAK ÇIKIYORUM”

Her gün evde beklediklerini söyleyen ev sahibi Leyla isimli kadın, “Burada bizi takip ediyorlar. Komşu haber verdi koşa koşa geldim. Komşularda hep birbirimizin telefonu var, yüzüm kıpkırmızı oldu. Komşum haber verdi içeride hırsızlar varmış. Hırsızları yakalamışlar. Komşumun televizyonunu çaldılar, kapısını kilidini kırdılar, güpegündüz böyle şeyler olamaz. Ben çocuğuma yemek götürmeye gittim, peşimden hemen girmişler. Ben bazen tanınmamak için evden başörtü takarak çıkıyorum. Bir keresinde hırsızlar bana ev arıyoruz diye sordular. Benim kapım tahta diye öğrenmek istiyorlar. Diyecek bir şey bulamıyorum” dedi.

Hırsızları fark ederek binaya kilitleyen Mahmut Canbek ise “Kime gidiyorsunuz dedim onlarda yanlış adrese geldik dediler. Dışarıya çıktım bir daha baktım ki kapıyı tornavida ile açtı ve içeriye daldılar. Üst komşuya geldim baktım ki ev kapı darmadağın. Ondan sonra ellerinde poşetle yukarıya kaçtılar. Komşuya dedim ki bu kapıyı tutun hırsız var. Ondan sonra polisi aradık, ev sahibine haber verdik. Bu binaya 5 defa girdiler. Benim de kapımı kırdılar ama komşu görünce bir şey alamamışlar” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...