Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rum ailenin arşivi tarihi aydınlatacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rum ailenin arşivi tarihi aydınlatacak

YAŞAM Haberleri  / AA

Tekirdağ'da 18'inci yüzyılda yaşayan Mavridis ailesinin mübadele nedeniyle terk ettiği ev, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından ailenin arşivindeki 3 bin Tekirdağ fotoğrafının sergileneceği müzeye dönüştürülecek.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meclis kararı doğrultusunda, Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi Oluşturma Projesi çalışması için Yunanistan'a giderek temaslarda bulunduğunu söyledi.

Eski Tekirdağ fotoğraflarının sergileneceği bir müze oluşturmanın ilk adımını attıklarını ifade eden Eşkinat, "Tekirdağ'da, Eski Vali Konağı'nın bulunduğu parkın arkasındaki Sefa Sokak'ta yer alan ev, 1914 yılında Mavridis ailesi tarafından yaptırılmış. 1922'de mübadele ile aile Yunanistan'a göç ettikten sonra evde başkaları yaşamaya başlamış. Biz de Tekirdağ'dan göç eden ailenin varisi ve kentin orijinal fotoğraflarının sahibi Dimitrios Mavridis'i Yunanistan'da ziyaret ettik." dedi.

Mavridis'in koleksiyonunda 18. yüzyılda çekilmiş yaklaşık 3 bin Tekirdağ fotoğrafının yer aldığını belirten Eşkinat, "Fotoğraflar 1800'lü yılların sonu ile 1900'lü yılların başına ait. O günkü Tekirdağ'ı gösteren aslında çok önemli belgeler. O fotoğraflara baktığımız zaman şunu görüyoruz, çok güzel bir şehri devralmışız ama devraldığımız şehri çok iyi koruyamamışız. Artık bundan sonra yapılacak olan şey, şehirde özellikle eski alanda önemli dokunuşlarla burasını tarihte hak ettiği, tarihte geçirmiş olduğu evrelere uygun bir hale getirip, bu coğrafyanın kültürüne armağan etmek." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...