Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ünlü heykeltıraş, kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ünlü heykeltıraş, kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir Karabağlar Belediyesi’ne 250 hektarlık alan için proje çalışması yapan Heykeltıraş Ragıp Çiçen, “CHP’li belediyeye tehditle ve zorla 1 buçuk milyon TL rüşvet verdim. Bugüne kadar korkudan söyleyemedim savcılığa gidip suçumu itiraf edip suç duyurusunda bulundum” dedi.

İzmir Karabağlar Belediyesi, Karabağlar ilçesine 250 hektarlık alanda Uzundere Rekreasyon Alanı'nda yer alacak sanatsal yapılar ve tematik oyun alanları için heykeltıraş Ragıp Çiçen ile yaklaşık 3 sene önce sözleşme imzaladı. Temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılan ve 10 ayda bitirilmesi hedeflenen proje, gecikmeler ve yaşanan tartışmalar nedeniyle tamamlanamadı. Ragıp Çiçen, o dönemde Karabağlar Belediyesi’nin bir önceki başkanı S.K’nin, kendisinden 1 milyon 500 bin lira kişisel olarak borç para aldığını öne sürüp verdiği borç parayı geri alamadığı gibi bir de 12 buçuk milyon TL zarara uğradığını belirterek, haberlere konu olmuştu. Aradan geçen süre içerisinde Heykeltıraş Çiçen alacaklarını tahsil edemediği gibi yargıdan ve CHP kanadından da herhangi bir yanıt alamadığını söyledi. Karabağlar Rekreasyon Alanı’nın o dönemde anlaştığı fiyatının 22 milyon lira olduğunu aktaran Heykeltıraş Çiçen, belediyenin kredi imkanlarının 22 milyon lirayı karşılamaya yetmediğini dolayısıyla projeyi 14 milyon TL gibi gösterdiklerini ve geriye kalan miktarı ise daha sonra elden alacağını söyledi.
“CHP’Lİ BELEDİYEYE TEHDİTLE RÜŞVET VERDİM”
Ünlü Heykeltıraş Çiçen, 6 Nisan 2016’da önce Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (Bimer) daha sonrada adliyenin yolunu tutarak bir itirafta bulundu ve dilekçe ile kendisini ihbar etti. CHP’li Karabağlar Belediyesi’nin eski Başkanı S.K'ye tehdit ve zorlamayla 1 milyon 500 bin TL’yi üç taksitle rüşvet olarak verdiğini belirten Çiçen, savcılıktan bu konuyla ilgili ihbarını da değerlendirip soruşturma açılmasını talep etti. Rüşvet verdiğine dair şahitlerinin olduğunu rüşvet vermeyi reddetmesi halinde ise proje için yatırdığı parasının yanacağından korktuğunu belirten Çiçen sözlerini şöyle sürdürdü:
“Savcılığa yeni bir dilekçe verdim. Rüşvet verdiğimi itiraf edip bu suçu kabullendim. 1 buçuk milyon TL verdiğim parayı rüşvet olarak kabul edip ihbar ettim. Bugüne kadar korkudan söyleyememiştim. Zorla, tehditle verilen bir rüşvettir bu. Bu duruma o dönemin belediye başkanları da şahittir. Bir başkan yardımcısı gelerek ‘Başkanın senden böyle bir isteği var’ dedi. Ben vermiyorum deyince sözleşmemin iptali söz konusu oldu. Mecburen 3 taksitle 1 buçuk milyon TL’lik rüşveti verdim. İlk taksiti İstanbul’da Göztepe köprüsü üzerinde verdim. İkinci taksiti bir çalışanım götürdü. Başkan yardımcısıyla başkana bizzat teslim edildi. Son taksiti de kendim teslim ettim. İlk açıklamalarımda korktuğum için rüşveti vermekte almakta suç. O nedenle borç verdiğimi söyledim. Ama artık itiraf ediyorum evet ben bunu rüşvet verdim. Pişmanım. Ben rüşvetvermeseydim proje için yatırdığım tüm birikimim yanacaktı. Alkollü değilim ne dediğimi biliyorum” dedi.
RÜŞVETİN MECLİS ÜYELERİNE DAĞITILDIĞI İDDİASI
Çiçen verdiğini itiraf ettiği rüşvetin ise belediye meclis üyelerine bazı kararların alınması için dağıtıldığını öne sürerek,“S.K’ye paramı istemeye gittiğimde bana o paranın bir kuruşu boğazımdan geçmedi. Sen ne zannediyorsun belediyede kararlar nasıl çıkıyor. Son kuruşuna kadar o parayı meclis üyelerine ve encümenlere dağıttım” dedi.
Çiçen, 2016/4298 dosya numaralı İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na iletilmek üzere Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na yazdığı 7 sayfalık dilekçede de suçunu itiraf ettiğini belirtip gerekli soruşturmanın yapılmasını talep etti.
ESKİ BAŞKAN İDDİALARI YALANLAMIŞTI
Öte yandan, eski belediye başkanı S.K. ise hakkındaki iddiaları yalanlamıştı. Projenin tamamının 15 milyon TL olduğunu dile getiren eski başkan, iddiaları savunan kişinin paralarını aldığını iddia etmişti. S.K., "Kendi yüzünden bir gecikme oldu. Bir belge getirsin. Bu bir iddiadır. Elinde tek bir belge yok" demişti.
Ünlü heykeltıraş, kendisi hakkında suç duyurusunda bulundu

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...