Dağ ve yayla turizminin yeni gözdesi: Tonya

Düzenleyen:
Dağ ve yayla turizminin yeni gözdesi: Tonya

YAŞAM Haberleri

Doğal güzellikleri, kültürel yapısı, mesire yerleri ve yaylalarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Tonya ilçesi, dağ ve yayla turizminde de ilgi odağı haline geldi.

Doğaseverlerin Trabzon tercihinde ilk sıralarda yerini alan Tonya, Sazalanı Ulusal Parkı ile Kadıralak, Beypınarı, Derinoba, Kaleobası, Menteşe, Akkese, Çağman, Şarlı ve Güzelyayla gibi yaylarıyla tarihi geçmişinin kültürünü, doğal güzellikleriyle turizmin hizmetine sunuyor. Kaynak suları, temiz havası ve doğasıyla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra yöresel lezzetleriyle de yerli ve yabanca turistlerin ilgi odağı olan Tonya, son yıllarda fotoğraf sanatçılarının da dikkatini çekiyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Özellikle Tonya bölgesi vadisi, Çal Mağarası, Şahinkaya kayalıkları için bir mastır plan yapılması doğrultusunda bir karar aldık. Bu konuyu dünyada en iyi bilenlerden Avusturyalı heyetle çalışmalarımızı başlattık. Bu çalışmalar şehir adına hep birlikte devam ediyor" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...