Sokakta oynayan çok hızlı gelişiyor

Düzenleyen:
Sokakta oynayan çok hızlı gelişiyor

YAŞAM Haberleri

'Kirlenmek Güzeldir' projesinin Danışma Kurulu Başkanı Sir Ken Robinson, aktif oyun oynamanın çocuk için hızlı bir öğrenme yolu olduğunu vurgulayıp şu uyarılarda da bulunuyor:

Çocukların hayatlarındaki aktif oyun süresinin azalmasıyla ilgili artan ve alarm veren bir eğilim söz konusu. Ekranlar eğitim ve eğlence için iyi birer kaynak olabilir ama çocuklar zihinlerini ve vücutlarını tam anlamıyla kullanıp dünyayı daha fazla ve hızlı öğrenmeli, farklı oyunlar oynamalı, hayal kurmalı. Oynamak, çocukların öğrenmesine, tecrübe etmesine, odaklanmasına, konsantrasyonuna, sosyalleşmesine yardımcı olur. Oyun, çocukların paylaşma, sıra bekleme, kurallara uyma, başkalarına saygı duyma, kaybetmeyi kabullenme, sabretme, hoşgörülü olma, açık fikirli olma, empati kurma gibi önemli sosyal değerleri kazanmasına da yardım eder.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...