HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK'lı teröristler Darusselam Camii'ni bu hale getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK'lı teröristler Darusselam Camii'ni bu hale getirdi
Terör, Haber

YAŞAM Haberleri  / AA

Şırnak'ta, PKK'lı teröristlerin, "üs" gibi kullandıkları Darusselam Camisi'nin giriş bölümlerine el yapımı patlayıcı tuzaklayıp, duvarlarda açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş ettiği belirlendi.

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertarafı, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Çatışmaların yoğun yaşandığı Dicle Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından "üs" gibi kullanılan ve bir süre önce teröristlerden temizlenen Darusselam Camisi'ndeki tahribat, terör saldırılarının boyutunu gözler önüne serdi.

Bölgenin mimarisine uygun olarak 2012 yılında üç katlı inşa edilen Darusselam Camisi'nin zeminindeki yemekhane bölümünü "üs" gibi kullanan örgüt üyelerinin, duvarlara açtığı çok sayıda delikten güvenlik güçlerine ateş açtığı belirlendi.

Caminin giriş ve çıkışına el yapımı patlayıcı tuzaklayan teröristlerin, içerisinin görünmemesi için pencereleri çarşafla kapattığı tespit edildi.

Güvenlik görevlileri, caminin operasyonun 25. gününde teröristlerden arındırıldığını belirterek, çembere alınacaklarını anlayan terör örgütü mensuplarının camiyi terk ettiğini kaydetti.

Güvenlik güçlerinin ibadethanelere ateş edemeyeceği düşüncesiyle camilerden asker ve polise yönelik saldırılar düzenleyen teröristler, kentteki bazı camilere hasar verdi. Teröristlerin camileri ve kamu binalarını özellikle seçtiğini vurgulayan güvenlik kaynakları, kent merkezindeki çok sayıda okul ve kamu binasının tahrip edildiğini belirtti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...