Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye tarihinin en ilginç yasağı uygulanmaya başlandı

Düzenleyen:
Türkiye tarihinin en ilginç yasağı uygulanmaya başlandı

YAŞAM Haberleri

Genellikle sigara, puro ve pipoların tutuşturulmasında kullanılan ve olduklarından farklı görünen çakmakların piyasaya arzı yasaklandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının "Tüketici Ürünlerinin Güvenlik Risklerinin Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" 3 ay sonra yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

TABANCA, OYUNCAK, ÇİZGİ FİLM KARAKTERİ BİÇİMİNDE ÇAKMAK YASAK

Buna göre, tüketiciler tarafından genellikle sigara, puro ve pipoların tutuşturulmasında kullanılan ve tabanca, oyuncak, çizgi film karakteri gibi şekilleriyle olduklarından farklı görünen çakmakların piyasaya arzına yasak geldi.

Türkiye tarihinin en ilginç yasağı uygulanmaya başlandı

ÇOCUK ÜRÜNLERİNE GÜVENLİK STANDARDI

Ayrıca, Bakanlığın bazı tüketici ürünlerinin güvenli olarak piyasaya arzının sağlanması için yerine getirilmesi gereken temel gerekleri belirlediği "Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliği" de yayımlandı.

Türkiye tarihinin en ilginç yasağı uygulanmaya başlandı

Talep edildiği takdirde üreticiler, uluslararası akreditasyona sahip veya Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlardan alınmış test raporlarını veya ürünün uygunluğunu gösteren tüm bilgi ve belgeleri Bakanlığa sunacak.

AB ÜLKELERİNİN ÜRÜNLERİNİ KAPSAMAYACAK

Söz konusu Tebliğ hükümleri, Avrupa Birliği üyesi bir ülkede yasal olarak üretilmiş veya serbest dolaşıma girmiş ürünlere uygulanmayacak.

Öte yandan Bakanlık, belirli değerlendirmeler sonucunda bir ürünün piyasaya arzını yasaklayabilecek, koşula bağlayabilecek veya ürünün piyasadan toplatılmasını isteyebilecek.

Türkiye tarihinin en ilginç yasağı uygulanmaya başlandı

Buna göre, çocuk sandalyeleri, emzikler, yüzmeye yardımcı donanımlar ve elektrikli diş fırçalarının da aralarında bulunduğu bazı ürünlerin, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından sahip olması gereken asgari güvenlik koşullarını karşılaması gerekecek.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...