Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Iğdırlı aile Almanya'dan gelen 'yanlış cenaze' ile yıkıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Iğdırlı aile Almanya'dan gelen 'yanlış cenaze' ile yıkıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Almanya'da vefat eden 71 yaşındaki Gülderen Bezek'in cenazesi yerine bir başkasına ait cenazenin gönderilmesi Iğdır'daki ailesine büyük acı yaşattı.

Almanya'da yaşayan ve burada vefat eden Bezek'in cenazesini memleketi Iğdır'da defnetmek isteyen yakınları, cenazeyi uçakla İstanbul aktarmalı olarak Iğdır'a getirtmek istedi. Almanya'da cenaze hizmetlerini yürüten kuruluş tarafından tabutla gönderilen cenazeyi havalimanından teslim alan aile bireyleri, defin öncesi dini vecibelerin yerine getirilmesi için Iğdır merkezdeki Hacı Hüseyin Camisi'ne götürdü. Aile, burada tabut açıldığında Gülderen Bezek yerine, tanımadıkları birine ait naaşla karşılaştı. Cenazelerinin kaybolduğunu düşünerek büyük yıkım yaşayan aile, Almanya ile kurulan irtibat sonrası gönderilen cenazenin Alman bir evsize ait olduğunu, Bezek'in naaşının ise halen Almanya'da bulunduğunu öğrenerek rahatladı.
Bezek'in cenazesinin Almanya'dan yarın uçakla gönderileceği, yanlış teslim edilen cenazenin ise Almanya'ya iade edileceği öğrenildi.

- "İnşallah bu olay örnek olur"
Olayla ilgili aile bireyleri açıklama yapmazken, yaşanan olayda aileye yardımcı olan Hacı Hüseyin Camisi imamı Hüseyin Yeşil, cenazeyi yıkamak için tabutu açtıklarında durumu fark ettiklerini belirttti. Yeşil, "Bu olayla rahmetlinin çocukları, torunları, yakınları ikinci defa yıkıldı. Bu karışıklık onlara adeta ikinci bir darbe vurdu desek yeridir." dedi.

Bu gibi durumlarda daha dikkatli davranılması gerektiğini dile getiren Yeşil, "Bu işi organize edenlerin oldukça hassas olması gerekir. İnşallah bu olay, bu işi yapanlar için örnek teşkil eder. Bu işi yapanlar cezalandırılsın demiyoruz ama bu işle ilgilenenlerin bu işin üzerine eğilmesi, dini ve ahlaki açıdan gereklidir." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...