Ahıra saldıran kurtlar 21 koyunu telef etti

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Ahıra saldıran kurtlar 21 koyunu telef etti

YAŞAM Haberleri  / DHA

Kırıkkale’nin Bahşılı İlçesi’nde bir ahıra saldıran aç kurtlar 21 küçükbaş hayvanı telef etti, 7’sini ise yaraladı.

Olay, Bahşılı’ya bağlı Küreboğaz Köyü’nde önceki gün meydana geldi. Bölgede küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Hüseyin Ülger’e ait 100 küçükbaş hayvanın bulunduğu ahıra Sabaha karşı kurt sürüsü saldırdı. Hayvanlardan 21’i telef olurken, 7’si ise ağır yaralandı. Sabah karşı koyunların seslerine uyandığını belirten Hüseyin Ülger, "Hemen sağ sola koştum. Kurt, hayvanları 4- 5 parçaya bölmüş ve tuttuğunu sürükleyerek götürmüş. Kayıp olan hayvanlarımızı arkadaşlarla birlikte aradık, aramaya da devam edeceğiz" dedi.

BİRLİĞE BAŞVURDU
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy’u ziyaret eden Hüseyin Ülger, yardım talebinde bulundu. Birlik Başkanı Ulusoy, yaşanan saldırının ardından yetkililerden konuyla ilgili çözüm beklediklerini söyledi. Daha sonra Birlik Başkanı Ulusoy, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden bir veteriner alarak olay yerine gitti. İncelemelerde bulunan veteriner 21 koyunun telef olduğu, 7 koyunun ise yaralandığı raporunu tuttu.

KREDİ ÇEKEREK ALMIŞ
Yaşanan olay sonrası göz yaşlarına hakim olamayan Hüseyin Ülger, "Benim kuzularım ve koyunlarım telef oldu. Bankadan kredi çekerek ne hayallerle almıştım. Hayallerimi kurtlar parçaladı" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...