HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK'lı teröristler Yüksekova'yı 'yağmaladı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
PKK'lı teröristler Yüksekova'yı 'yağmaladı'
Pkk, Haber

YAŞAM Haberleri  / AA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tamamlanan operasyonun ardından yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında, onlarca ev ve iş yerinin PKK'lı teröristlerce "yağmalandığı" tespit edildi.

İlçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 17 gün önce tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında arama tarama çalışmaları sürüyor.

Güvenlik güçlerince Yeşildere, Güngör, Esentepe, Dize, Cumhuriyet, Orman, Yeni, Mezarlık ve Eski Kışla mahallelerinde yürütülen ve 200 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun ardından yapılan incelemelerde, bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin ilçe halkına ne kadar büyük bir zarar verdiği ortaya çıktı.

Teröristlerin tuzakladığı patlayıcıları imha edip geride bıraktıkları delilleri toplamak için mahallelerdeki çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, kepenk ve camları parçalandıktan sonra duvarları yıkılan çok sayıda iş yeri olduğunu tespit etti.

Destek göremedikleri, "hain ve ajan" olarak niteledikleri vatandaşları hedef seçen teröristlerin verdiği hasarı belirlemeye çalışan güvenlik güçleri, bu vatandaşlara ait ev ve iş yerlerinden yiyecek, kıyafet, elektronik eşya ve benzeri malzemelerin gasbedildiğini tutanak altına aldı.

Öte yandan güvenlik güçleri, ilçedeki sokağa çıkma yasağından kısa süre önce teröristlerce yağmalanan ve kullanılamaz hale getirilerek su birikintisi içine terk edilen bir tırı inceledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...