'Banduma'ya turist ilgisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Banduma'ya turist ilgisi

YAŞAM Haberleri  / AA

Kastamonu'daki tarihi Münire Medresesi'nde faaliyet gösteren bir restoranda müşterilere sunulan yöresel banduma yemeği, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerden rağbet görüyor.

Kastamonu'da halkın evdeki malzemeleri değerlendirmesiyle ortaya çıkan yöresel yemeklerden "banduma", lezzetiyle rağbet görmeye devam ediyor.

Tarihi Münire Medresesi'nde faaliyet gösteren restoranın işletmecisi Yavuz Emen, AA muhabirine, bandumanın, kentin en önemli yemekleri arasında yer aldığını söyledi.

Emen, yemeğin kentte yetiştirilen ürünlerle yapıldığını belirterek, "Banduma yemeğimizi, açtığımız yufka, hindi ve yöremizde yetişen ceviz ile Ilgaz'ın yaylalarından gelen tereyağımızla yapıyoruz. Yemeğimiz çok lezzetli ve besleyicidir." dedi.

Yemeğin nasıl ortaya çıktığını anlatan Emen, "Banduma, eskiden yoksul halkın evdeki malzemeleri kullanarak yaptığı bir yemektir. Herkesin evinde yufka, tereyağı, ceviz, kapısında ise beslediği tavuk ve hindiden yapılıyor. Banduma yemeğinin en önemli özelliği içindeki ürünlerin yöresel ve organik olmasıdır. Örneğin hazır yapılan yufkalarla hazırlanan yemek aynı tadı vermez." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...