PKK'nın çemberi daralıyor

Düzenleyen:
PKK'nın çemberi daralıyor

YAŞAM Haberleri

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda 2 bin 600’den fazla evi kontrol eden emniyet güçleri, terör örgütü PKK’yı kıskaca aldı.

TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyon, Kışla ve Zeynelabidin, Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde yoğunlaştı. Operasyonda alınan arama kararları doğrultusunda söz konusu mahallelerdeki evlerin yarısından fazlasını kontrol eden emniyet güçleri, çalışmalarında büyük aşama katetti. Başarılı operasyonlar sebebiyle de PKK’lı teröristler iyice köşeye sıkıştı. Çemberin daralması karşısında örgüt mensuplarının yaşadığı panik kendi aralarındaki telsiz görüşmelerine de yansıdı. Bir görüşmede teröristlerin yoğun ateş altında olduklarını belirtmesi üzerine “Agit” kod adlı teröristten “Yakarak kaçın” talimatı geldi. Bunun üzerine teröristlerce evler ve okullar yakıldı. 

Bir başka telsiz konuşmasında da terörist gruba kaçmaları konusunda ikaz etti. Emniyet güçlerinin operasyon çerçevesinde daha hızlı ilerlemeleri yönündeki en büyük engeli ise teröristlerce evlere, yollara ve bahçelere tuzaklanan el yapımı patlayıcılar oluşturuyor. Buna rağmen asker ve polis, bölücü terör örgütü üyelerine yönelik operasyonu kararlılıkla sürdürüyor. Zaman zaman silah arkadaşlarını yanı başlarında şehit veren, arkadaşlarının yaralarını elleriyle saran güvenlik güçleri, tüm bu zorluklara rağmen kararlılıklarından vazgeçmeden fedakârca ilerleyişlerine devam ediyor. El yapımı patlayıcılara, bombalı tuzaklara rağmen teröristlere karşı kahramanca mücadele eden TSK ve emniyet unsurları, bu kararlılık ve fedakârlıkları “Nusaybin ruhu” olarak adlandırıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...