Terör örgütü PKK'ya öfke! Surlu anaların kahrı

Düzenleyen:
Terör örgütü PKK'ya öfke! Surlu anaların kahrı

YAŞAM Haberleri

Terörün mağdur ettiği Surlu anneler, “Bizi evsiz bırakanlara Allah hakkımızı koymasın” diyerek PKK’ya ah ediyor.

PKK’lıların meydana getirdiği terörizm fırtınasında evleri yıkılan, doğdukları toprakları terk etmek zorunda kalan kadınların, “Anneler Günü”nde yürekleri buruk... Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki terör saldırılarından ötürü başka evlere yerleşen anneler, çocuklarıyla hayat mücadelesi veriyor. Kimi anne, çocuklarıyla barınacak bir yeri olmadığı için Kaymakamlıkça yerleştirildikleri otelde kalırken, kimisi de kiraladıkları evlerde hayatlarını sürdürüyor. Barınacak bir yeri olmadığı için Kaymakamlıkça bir otele yerleştirilen 1 çocuk annesi L.S. de o annelerden biri... Tek başına çocuğuna bakabilmek için hayata tutunan anne, terör hadiselerinden sonra psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Kendilerini zor duruma düşüren PKK’ya lanet okuyan anne, “Biz Anneler Günü’nü buruk yaşıyoruz. Hem eşim beni ve kızımı terk etti hem de terör örgütü yüzünden evsiz kaldık. Evimizin bulunduğu sokakta çukur kazılmıştı. Bizi evsiz bırakanlara Allah hakkımızı koymasın” dedi.
Terörün 25 yıllık evinden ettiği 4 çocuk annesi F.K. de, PKK mensupları tarafından Sur’daki evlerinin talan edilip, yıkıldığını söyledi. Eşini yıllar önce hayatını kaybettiğini, biri engelli 4 çocuğuna kendisinin baktığını anlatan F.K, şimdi kiraladıkları evde hayata tutunmaya çalışıyor. F.K., “Bizi bu hale getiren terör örgütüne Allah hakkımızı bırakmasın. Sur’daki olaylardan sonra evsiz kaldık. Ben günde 20 lira kazanarak evimi geçindirmeye çalışıyorum. Çocuklarıma hem annelik hem de babalık yapıyorum. Cumhurbaşkanımızdan Anneler Günü hediyesi olarak bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Bunların yaptığı kardeşlik değil. Biz barış istiyoruz. Çukurlar kazılmasın, askerler ölmesin istiyoruz” dedi. Anne G.A. ise terör hadiseleri yüzünden evlerini terk ettiklerini, eşini kaybettiği için 7 yaşındaki kızı ve annesine kiraladıkları evde bakmak zorunda olduğunu aktardı. Dikiş nakış işleriyle ailesinin geçimini sağlamaya çalışan G.A., Sur mağduru kadınlarla Aile Destek Merkezi’nde bir araya gelerek dertlerimizi unutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...