İntihardan ‘selam’ kurtardı

Düzenleyen:
İntihardan ‘selam’ kurtardı

YAŞAM Haberleri

Koğuş sohbetleri, din bilgisi ve Kur’an-ı kerim dersleriyle kimi mahkûm intihardan vazgeçip hayata tutunurken kimisi de İslam’ı seçerek Müslüman oldu.

Damla PEKER

Diyanet İşleri Başkanlığı, cezaevlerinde yürüttüğü manevi rehberlik hizmetleriyle koğuşları adeta bir okul ve mescide dönüştürüyor. 360 cezaevinde 680 din görevlisiyle hapishanelerde din bilgisi ve Kur’an-ı kerim dersleri, koğuş sohbetleri, bireysel görüşmeler, konferans gibi hizmetler sunan Diyanet, çeşitli suçlardan hüküm giymiş kişilere şefkat elini uzattı. Mahkûmlarla yapılan bireysel görüşmelerden ilginç hikâyeler de çıkıyor. Bir cezaevi vaizi  mahkûmla görüşmesini şöyle anlattı: “Bir hükümlü ‘Hocam dün benim hayatımı kurtardın’ dedi. ‘Nasıl? Ben hatırlamıyorum’ dediğimde, ‘Hocam sen geçerken bana selam verdin. Ben intihar için bütün hazırlığımı yapmıştım. Sizin selamınız adeta beni kendime getirdi’ cevabını aldığımda buradaki varlığımın ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha kavramış oldum.” Diyanet İşleri Başkanlığı cezaevlerinde gerçekleştirdiği bu hizmetle, mahkûmların ceza infaz kurumlarında geçirdikleri süreyi avantaja dönüştürmelerini, onları topluma, toplumu da onlara hazırlamayı, sahih bir dini anlayışla kendileriyle ve çevreleriyle barışık olmalarına katkı sağlamayı, ümit aşılamayı amaçlıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...