Gürültü şikayeti zabıta düdüğüne kadar uzandı!

Düzenleyen:
Gürültü şikayeti zabıta düdüğüne kadar uzandı!

YAŞAM Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde 2013'ten itibaren hizmet veren Alo 181 çağrı merkezine gelen 32 bin 489 gürültü şikayeti çözüme kavuşturuldu.

En fazla gürültü şikayetinin geldiği şehir ise, 7 bin 425 ile İstanbul oldu. İzmir'den 2 bin 65, Ankara'dan 2 bin 6, Kocaeli'den bin 293, Bursa'dan bin 51, Mersin'den 724, Muğla'dan ise 584 müracaat alındı. Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Vedat Çiftçi, "Merkezimizi arayan bir vatandaş, komşusunun saatinin alarm sesinden şikayetçi oldu. Yaşadıkları yerde geceleri uçakların sık iniş kalkış yaptığını söyleyen yaşlı teyze, uçuş saatlerinin değiştirilmesini istedi. Sokak düğünlerinden bunalarak merkezimize ulaşan mahalle sakinleri, yasal düzenleme beklediklerini iletti. Zabıtanın düdük sesinden, komşusunun beslediği keçi sesinden rahatsız olarak çağrı merkezini arayanlar da var... Gürültü şikayetleri sonrasında gerekli denetimleri gerçekleştiriyor ve eşik değerleri aşanlara idari yaptırımlar uygulanıyor" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...